Basescu: L-am recomandat pe Morar ca procuror general. Pivniceru a spus "niciodata" (Video)

Joi, 14 Februarie 2013, ora 23:246099 citiri
Basescu: L-am recomandat pe Morar ca procuror general. Pivniceru a spus "niciodata" (Video)
Foto: B1 TV

Presedintele Traian Basescu a confirmat, joi seara, ca l-a propus ca procuror-general pe fostul sef al DNA, Daniel Morar. Insa, ministru Justitiei s-a opus categoric.

"Daniel Morar ar trebui sa fie procuror general.(...) Daca vreti sa deveniti credibili, numiti-l pe Morar, un om credibil. Pivniceru mi-a spus foarte deschis: Morar procuror general, niciodata.

Si eu sunt absolut de acord ca tara asta nu are un singur procuror, si doamna Pivniceru poate sa-mi propuna 30 de procurori la fel de respectabili ca Morar, problema este ca nu sunt asa de cunoscuti (...) Am propus-o ca o varianta de a stinge rapid si credibil un punct", a declarat seful statului la B1.

Basescu a a mentionat ca propunerea a fost facuta inainte de publicarea raportului MCV si inca este valabila.

"Este decisiv ce se va intampla cu numirile de anul acesta: sefi DNA, procuror general, adjuncti, sefii de sectie. Sunt vreo 25 de procurori care trebuie sa fie impecabili. Cu Macovei si Predoiu nu le-am ratat. Nu au fost perfecti, dar ei fost oameni de buna credita. Sunt numiri si la ICCJ. Daca am avea numiri la fel de reusite, cursul justitiei va continua, dar trebuie sa ne ferim de a pune oameni cu care sa te intelegi", a completat Traian Basescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News