Basescu: Iohannis utilizeaza excesiv strada pentru a-si atinge obiectivele politice. Domnule presedinte, opriti-va!

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 22:58 5041 citiri
Foto: Arhiva/Ziare.com

Traian Basescu sustine ca presedintele Klaus Iohannis se foloseste in exces de "emotia colectiva a mortii dramatice a propriilor cetateni" pentru a-si atinge obiectivele politice, fostul presedinte cerandu-i lui Iohannis sa inceteze acest joc care nu are nimic in comun cu democratia.

"Domnul presedinte Klaus Iohannis este intr-o eroare fundamentala. Utilizeaza excesiv 'strada' si emotia colectiva a mortii dramatice a propriilor cetateni, pentru a-si atinge obiectivele politice", a scris Traian Basescu, luni, pe Facebook.

Basescu ii cere sa inceteze sa mai faca acest lucru deoarece este un joc periculos. "Jocul este extrem de periculos si nu are nimic comun cu democratia, cu statul de drept, dar nici cu omenia. Domnule presedinte, opriti-va!", a incheiat Basescu.

Acuzatii similare i-au fost aduse presedintelui Klaus Iohannis de catre fostul premier Victor Ponta, care l-a acuzat pe seful statului de mai multe ori ca s-a folosit de tragedia de la Colectiv "pentru a inlatura un guvern legitim" si a instala un cabinet pe care sa-l agreeze.

Pe 21 august, fostul lider PSD a invocat din nou argumentul ca el a fost dat jos de la putere in urma tragediei din clubul Colectiv la insistentele presedintelui Klaus Iohannis. "Am spus: 'atat timp cat presedintele tarii, cel care', dincolo de partea personala, are totusi obligatia de a respecta niste reguli, niste institutii, de a reprezenta Romania, foloseste moartea unor oameni... (...) Nu e in regula sa te folosesti de moartea cuiva'", spunea Ponta.

Iata aici una dintre declaratiile in care Ponta l-a acuzat pe Iohannis ca se foloseste in scop politic de tragedia Colectiv.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News