Basescu, invitat la sedinta conducerii PDL de la ora 14.00 - Surse

Joi, 14 Iunie 2012, ora 11:34
2038 citiri
Basescu, invitat la sedinta conducerii PDL de la ora 14.00 - Surse
Foto: Arhiva

Sedinta Colegiului Director al PDL a fost amanata de la ora 11.00 la ora 14.00, a anuntat presedintele partidului, Emil Boc. Surse din partid au declarat ca a fost invitat si presedintele Traian Basescu, dar liderul PDL a declarat ca seful statului nu va participa la sedinta PDL.

Emil Boc a explicat ca amanarea intalnirii a fost cauzata de faptul ca la Camera Deputatilor se da, in jurul orei 12.00, vot final pe mai multe legi importante.

Intrebat de jurnalisti ce pozitie va adopta in privinta propunerii ca intreaga conducere PDL sa isi dea demisia si sa se organizeze noi alegeri in partid, Emil Boc a declarat ca un presedinte de partid nu poate face supozitii inainte de a discuta cu colegii democrat-liberali.

"Vom face o analiza rationala si responsabila", a dat asigurari Emil Boc, precizand si ca PDL va trebui sa discute alternativele posibile cu scopul final de a-si maximiza sansele la alegerile parlamentare din toamna.

Conform Mediafax, unii lideri ai PDL ar dori schimbarea din functie a lui Emil Boc impreuna cu intreaga conducere, in timp ce altii spun ca nu este momentul si ca partidul ar trebui sa se concentreze pe alegerile parlamentare.

Aceasta este prima reuniune a conducerii PDL dupa alegerile locale si este posibil sa fie o sedinta tensionata.

Colegiul National Director al PDL analizeaza rezultatele alegerilor locale

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, miercuri, ca actuala conducere a PDL trebuie sa se dea la o parte, fiind necesara organizarea unui congres extraordinar al partidului, care sa aleaga o noua echipa.

Berceanu, liderul PDL Dolj, a anuntat ca, joi, in Colegiul Director, ii va cere demisia lui Emil Boc din fruntea PDL. Radu Berceanu a sustinut ca intreaga conducere centrala a partidului trebuie sa plece.

Berceanu: Noi am lipit atat de tare USL, ideea a venit de la presedintie - Interviu Ziare.com

In schimb, Adriean Videanu a declarat ca nu este necesara organizarea unui congres extraordinar al PDL in momentul de fata, pentru ca este important ca partidul "sa se consolideze si sa intre in logica de campanie pentru alegerile parlamentare".

Gheorghe Flutur si Vasile Blaga s-au pronuntat pentru o analiza a performantei filialelor inainte de luarea unor decizii, in timp ce alti lideri s-au pozitionat fie de o parte fie de alta a baricadei.

Cel mai vehement s-a dovedit europarlamentarul Cristian Preda care a scris pe blog ca ideea ca Boc sa plece de la sefia PDL inaintea alegerilor din toamna este "sinucigasa".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Basescu invitat sedinta PDL, #Basescu colegiu director PDL , #PDL