Basescu, invitat de Sarkozy in Franta

Luni, 02 August 2021, ora 12:341170 citiri
Basescu, invitat de Sarkozy in Franta

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va pleca intr-o vizita oficiala in Franta, in perioada 18-19 mai, la invitatia omologului sau, Nicolas Sarkozy.

Programul vizitei cuprinde convorbiri oficiale intre cei doi sefi de stat, precum si intrevederi ale presedintelui Romaniei cu presedintele Adunarii Nationale, Bernard Accoyer, si cu prim-ministrul Francois Fillon, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale remis, vineri, Ziare.com.

In prima zi a vizitei, seful statului va avea o intrevedere cu Angel Gurria, secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, si se va intalni cu membri ai comunitatii romane din Franta.

De asemenea, seful statului va participa la un forum de afaceri organizat de federatia patronatului francez, MEDEF. In cea de-a doua zi a vizitei oficiale, presedintele Traian Basescu va vizita centrala nuclearelectrica de la Flamanville

Amintim ca, in februarie 2008, presedintele francez Nicolas Sarkozy a venit intr-o vizita oficiala in Romania si s-a aratat impresionat de stiloul cu care a semnat la Bucuresti, impreuna cu omologul sau roman, Traian Basescu, parteneriatul dintre Romania si Franta.

Atunci, Sarkozy a fost filmat in timp ce s-a uitat la stilou, l-a luat in mana, dupa care l-a bagat in buzunar. Surse diplomatice spun insa ca i-ar fi cerut voie presedintelui Basescu.