Basescu se apara in Parlament: L-ati salvat pe Voiculescu. Nu stiu daca veti mai reusi (Video)

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 18:19
5523 citiri
Basescu se apara in Parlament: L-ati salvat pe Voiculescu. Nu stiu daca veti mai reusi (Video)

Traian Basescu a raspuns dur, vineri, acuzatiilor din solicitarea USL de suspendare a presedintelui.

"E mai important sa puneti mana pe toate parghiile puterii, inclusiv pe justitie, pentru a va apara penalii, inteleg din presa ca vine randul domnului Voiculescu", a spus Traian Basescu in fata parlamentarilor.

"Am mai remarcat ca eu nu reusesc sa coabitez cu PNL-ul si PSD-ul. In 2007, atunci cand guvernul liberal era in parteneriat cu PSD-ul, ati recurs la suspendarea presedintelui. Acum va aflati la guvernare impreuna si primul lucru de care ati crezut ca trebuie sa va ocupati este suspendarea presedintelui.

Sigur, trebuia sa inlocuiti din functie Avocatul Poporului, pentru a emite ordonante neconstitutionale. Sunt lucruri mai importante decat scopurile politice: reputatia tarii si stabilitatea tarii. Ceea ce faceti de doua saptamani nu constituie decat o puternica zdruncinare a statului de drept", a punctat seful statului.

Raspunsuri punctuale la acuzatii

Acuzatia privind implicarea in activitatea Guvernului

Traian Basescu: "Ma acuzati ca am dat o informatie corecta, care venea de la statistica, legata de numarul de salariati in raport cu numarul de pensionari: 4,1 milioane de salariati si 4,9 milioane de pensionari. Semnalul public pe care l-am tras a fost legat de faptul ca niciodata la nivelul CAS de azi nu vom putea avea un fond de pensii echilibrat, ceea ce e confirmat si azi.

Deficitul fondului de pensii e de 3,6 miliarde de euro, iar acest lucru nu poate fi compensat decat daca marim numarul de salariati prin investitii.

Ceea ce s-a intamplat in aceste zile va reprezenta un impediment in ce priveste atractia Romaniei pentru investitii straine. Profit de acest subiect sa va spun tuturor ca, daca veti tergiversa proiecte, daca nu veti accelera viteza de absorbtie a fondurilor europene, daca nu veti da drumul la investitii straine in minerit, va asigur ca nu exista solutie sa alimentati bugetul fondului de pensii".

Acuzatia privind influentarea Justitiei

Traian Basescu: "In acuzatiile dumneavoastra, sustineti ca am influentat justitia. Gresit. Poate multi dintre dvs. aveti rude cunostinte judecatori sau procurori. Daca ati gasi macar un singur procuror, judecator sau ofiter de politie cu care sa fi vorbit direct sau sa-i fi transmis mesaje indirecte, cum facea domnul senator Voicu, care azi va vota pentru suspendare, imi voi asuma raspunderea mesajelor dumneavoastra. Daca nu, incetati sa dezinformati.

Eu am criticat justitia in baza rapoartelor din MCV, pentru ca ineficienta constatata nu putea fi tinuta ascunsa, am facut-o si in sedintele CSM, dar cred ca sunt circa doi ani de cand nu m-ati mai auzit criticand justitia, dintr-un motiv simplu, a inceput sa mearga, si asta ii inspaimanta pe multi infractori, fie ca sunt din politica sau din afara politicului, dar cu bune legaturi in politic".

Acuzatia privind revizuirea abuziva a Constitutiei

Traian Basescu: "Ma acuzati ca nu am indeplinit procedura legala in revizuirea Constitutiei, vreau sa va spun ca gresiti. Nu era misiunea mea sa adaptez observatiile CCR la textul proiectului, ci l-am trimis la Parlament. Dvs. puteati decide daca le mentineti sau le schimbati.

Principalul obiectiv era implementarea referendumului care prevedea Parlament unicameral si 300 de parlamentari. Pacat ca ati refuzat sa va aplecati asupra acestui subiect. La referendumul de suspendare puteam supune aprobarii populatiei si revizuirea Constitutiei".

Acuzatia privind lipsa de dialog cu partidele

Traian Basescu: "Imi reprosati ca am refuzat dialogul cu partidele. Sa ne amintim ca au fost putine invitatiile carora USL le-a raspuns. De cele mai multe ori, raspunsurile erau violente, neplacute, trebuie sa recunosc, si a fost o buna perioada in care dialogul cu USL practic nu a fost posibil din cauza refuzului de a raspunde la invitatiile presedintelui".

Acuzatia privind atitudinile xenofobe

Traian Basescu: "O precizare legata de afirmatiile de xenofobie: au fost sanctionate cu avertisment de institutiile statului, nu si de instante penale. Le regret si sunt de acord ca astfel de afirmatii nu trebuiesc facute de niciun om politic si cu atat mai putin de un sef de stat".

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#discurs supendare Traian Basescu, #Basescu discurs Parlament suspendare, #Basescu atac USL suspendare , #suspendare Basescu