Basescu il ironizeaza pe Ponta: Te rog, tradeaza-ma pe mine!

Marti, 14 Iulie 2015, ora 10:18
7432 citiri
Basescu il ironizeaza pe Ponta: Te rog, tradeaza-ma pe mine!
Foto: Digi 24 TV

Traian Basescu il roaga pe premierul Victor Ponta sa il "tradeze", dupa ce acesta a declarat ca nu demisioneaza de la Guvern pentru ca nu vrea sa tradeze electoratul. Fostul presedinte ii reaminteste premierului ca nu a fost ales, ci numit de el in functia de sef al Executivului, asa ca il poate "trada" linistit.

"Mincinosul national incearca sa ne convinga ca, daca ar demisiona, ar trada electoratul. Bietul mitoman a ajuns sa creada si vrea sa convinga o lume intreaga ca el a fost ales de popor.

Nu, dragule, pe tine nu te-a ales niciun popor, ci te-am desemnat eu pentru functia de PM respectand principiul constitutional ca o alianta care a castigat alegerile cu 68% poate propune premierul.

Acum nici macar alianta USL care a castigat alegerile nu mai exista, deci tu cam vii de nicaieri la Palatul Victoria. Nu indrazni sa mai vorbesti de legitimitate cand alianta, dar si intelegerea politica ce te-a propulsat au disparut.

Intre timp, ai devenit si singurul PM din Europa urmarit penal. In concluzie, nu poporul te-a facut PM, ci eu te-am desemnat pentru aceasta functie, iar Parlamentul a aprobat propunerea mea.

De aceea, te rog, TRADEAZA-MA PE MINE, care te-am desemnat, demisionand si nu trada interesele tarii tale ramanand in functie", a scris, marti, pe Facebook Traian Basescu.

Fostul presedinte ramane la parerea ca acuzatia de conflict de interese adusa lui Victor Ponta de procurori "nu este justificata", insa adauga: "participarea la fals si spalare de bani in relatia cu Dan Sova in afacerea Rovinari - Turceni pare a fi temeinic documentata de procurori si numai un judecator poate decide definitiv, indiferent ce eforturi mediatice s-ar face pentru a-l spala pe Ponta cu anticipatie de mazga groasa a minciunii".

Premierul Victor Ponta a fost inculpat oficial luni de DNA, in dosarul Turceni-Rovinari in care este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.

Victor Ponta, inculpat oficial in dosarul lui Sova - DNA i-a pus sechestru pe avere

Ponta aflase din presa ca DNA ii pune sechestru pe avere: Ce gest a facut de dragul sotiei

Scandalul a fost preluat imediat de agentiile de presa internationale, care au precizat ca premierul Romaniei este urmarit penal pentru fapte de coruptie, dar nu demisioneaza.

Cum vede presa straina punerea sub acuzare a premierului Ponta

Luni seara, Victor Ponta a explicat ca nu ia aceasta decizie pentru ca ea ar echivala cu o tradare a electoratului care a votat USL in 2012.

Ponta explica de ce nu pleaca de la sefia Guvernului: Ar fi tradare (Video)

Ce crede fiul lui Ponta despre dosarul de coruptie al tatalui sau: Stiu, Basescu ti l-a facut

Victor Ponta a renuntat insa la toate functiile detinute in PSD, pentru a-si proteja partidul de acest scandal.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Basescu Ponta demisie Guvern tradare, #Ponta demisie Guvern , #Victor Ponta