Basescu il ataca pe Ponta pentru vizita la Baku: Nu mai stie cum sa ranjeasca si cui

Duminica, 14 Iunie 2015, ora 20:08
6594 citiri
Basescu il ataca pe Ponta pentru vizita la Baku: Nu mai stie cum sa ranjeasca si cui
Foto: Realitatea Tv

Fostul presedinte Traian Basescu spune ca prezenta lui Victor Ponta la Baku "arata ca nu mai stie cum sa ranjeasca si cui", relatia cu Federatia Rusa fiind "un gest de ambiguitate" in politica externa, si ca Ponta trebuie sa plece din fruntea Guvernului intrucat "s-a ascuns ca strutul" de justitie.

Traian Basescu l-a criticat, duminica, la o intrunire regionala a PMP desfasurata la Iasi, pe Victor Ponta pentru ca s-a dus la Baku, afisandu-se alaturi de Vladimir Putin, in conditiile in care la evenimentul respectiv nu a fost prezent niciun premier sau sef de stat din Uniunea Europeana.

Vendeta lui Victor Ponta

"Relatia cu Federatia Rusa este un gest de ambiguitate in politica noastra externa. Chiar gestul de a fi la Baku alaturi de premieri si presedinti din Asia centrala, in conditiile in care niciun premier din UE n-a fost si niciun presedinte european n-a fost acolo, arata ca Victor Ponta nu mai stie cum sa ranjeasca si cui", a spus Basescu.

El a afirmat ca, de sase luni, Romania nu mai stie in ce directie sa o apuce in ceea ce priveste politica externa.

"De sase luni parca nu stim in ce directie s-o luam. Parca am vrea putin si cu America, parca am vrea putin si cu Germania, ceva mai mult cu China si, daca se poate, si cu Rusia.

Dimensiunile Romaniei nu-i permit astfel de jocuri. Nici capacitatea economica sau capacitatea militara. Romania trebuie sa aiba optiuni fara dubii. Or ambiguitatea care impinge in politica externa este o mare greseala.

Ani de zile se munceste la credibilizarea unei abordari, dar increderea se pierde in cateva zile", a declarat Traian Basescu.

"Ponta ii deschide sampania lui Putin la Baku. Oare l-a intrebat si pe Iohannis?" - reactia Opozitiei

Basescu, despre Ponta: Unul dintre cei mai prodigiosi mincinosi

Fostul sef al statului a mai spus ca Victor Ponta este "unul dintre cei mai prodigiosi mincinosi pe care i-a furnizat politica romaneasca in ultimii 25 de ani".

"In mod categoric omul acesta are o mare boala. Isi imagineaza realitatile functie de interesele lui si nu functie de realitate. Si atunci minte in permanenta. A mintit si ca a invatat ceva din lectia din 16 noiembrie, a mintit si ca este doctor, a mintit si ca rezolva problema Rompetrol, a mintit si ca rezolva Oltchim si ca face Autostrada Comarnic-Brasov, minte continuu.

Trebuie sa plece. Nu neaparat pentru ca are niste acuzatii, ci pentru ca nu a vrut sa se duca in fata justitiei sa-si rezolve acuzatiile", a spus Traian Basescu.

El a adaugat ca Ponta trebuia sa se duca in fata judecatorului, sa isi probeze nevinovatia, iar apoi putea reveni in politica cu fruntea sus.

"Un politician responsabil care spune nu-i adevarat, nu am fost in conflict de interese, cerea propriei majoritati sa voteze incuviintarea urmaririi penale.

Ma duceam in fata judecatorului, probam ca procurorul a exagerat sau a dezinformat si reveneam in politica cu fruntea sus.

Asa, el s-a ascuns ca strutul si din cat e de inalt a ramas o gamalie ca om politic. Aceasta a fost atitudinea lui legata de ridicarea imunitatii pentru a fi anchetat pentru conflict de interese.

L-a facut un om politic inexistent. Nu acuzatia este problema, dar lasitatea, lipsa de curaj de a se duce in fata judecatorului l-a facut sa ramana zero in politica. Acum nu are decat o solutie, sa plece. Dar sa plece acum, pentru ca este o povara si pentru Romania, si pentru credibilitatea Guvernului si cred ca si pentru PSD. Un astfel de lider de partid nu are ce cauta in fruntea Guvernului Romaniei. Iar daca PSD il accepta, Romania nu are de ce sa-l accepte, pentru ca nu are nicio obligatie fata de Victor Ponta", a sustinut Traian Basescu.

La reuniunea regionala a PMP participa aproximativ 1.000 de reprezentanti ai partidului din sase judete ale Moldovei: Iasi, Suceava, Botosani, Neamt, Bacau si Vaslui.

Ponta, pe stadion cu Putin

Victor Ponta a ajuns, vineri dupa-amiaza, in Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizata la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, la coborarea din avion pe Aeroportul international "Heidar Aliev" din apropiere de Baku premierul roman fiind intampinat de oficiali din cadrul Ministerului azer de Externe si de reprezentanti ai Comitetului de organizare a Jocurilor Europene 2015, relata site-ul de stiri Azertag.az.

La eveniment a participat si presedintele rus Vladimir Putin, insa cei mai multi lideri europeni au absentat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Basescu critici Ponta Putin , #Victor Ponta