Basescu il apara pe jupanul Ponta: Toti suntem prieteni, toti ne facem plati la restaurant (Video)

Duminica, 12 Iulie 2015, ora 23:39 13011 citiri
Foto: cronicaromana.net

Presedintele Traian Basescu a comentat, duminica seara, decizia lui Victor Ponta de a renunta la orice functie de conducere in PSD si in mod surprinzator i-a luat apararea premierului, atacand totodata justitia.

"Oricat mi-as dori ca Ponta sa nu mai fie premier nu pot sa nu observ ca suntem in fata unei situatii in care Ponta e acuzat de conflict de interese pentru ca in 2007 a avut o afacere cu Sova si in 2012 l-a pus ministru. L-a numit Parlamentul, Ponta doar l-a propus. Situatia este inadmisibila.

Maine orice guvern poate fi daramat pe simpla prezumtie de vinovatie a unui procuror care nu are girul unui judecator care sa spuna ca e vinovat. Statul nu trebuie sa fie dependent de aprecierile unui procuror", a spus Traian Basescu, duminica, la B1TV.

Mai mult, fostul presedinte a precizat ca relatiile din politica de varf sunt foarte stranse, conditii in care problema conflictului de interese devine una foarte delicata.

"Ganditi-va ca in partide toti suntem prieteni sau amici, toti ne facem plati la restaurant. Aici au prietenii si adversarii. Nu poti sa acuzi de conflict de interese pentru ca am propus pe cineva pentru functia de ministru, cand in partide se traieste intr-o comunitate. Mai ales la varf", a mai spus fostul presedinte.

"Cred ca pentru Ponta e indiferent daca e si presedinte de partid sau doar premier. Atat timp cat esti prim-ministru sustinut de o majoritate din care partidul tau face parte, esti stapanul partidului", a spus Traian Basescu, precizand ca "jupanul politicii in an electoral si prelectoral e premierul".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com