Basescu ii ia apararea lui Ponta in fata DNA: Ma ingrijoreaza usurinta cu care poti forta caderea unui guvern (Video)

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 12:21
6476 citiri
Basescu ii ia apararea lui Ponta in fata DNA: Ma ingrijoreaza usurinta cu care poti forta caderea unui guvern (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, vineri dimineata, ca il considera nevinovat pe premierul Victor Ponta in ceea ce priveste acuzatia DNA de conflict de interese, pentru care procurorii au cerut ridicarea imunitatii.

"Ca a fost numit Sova ca rasplata mi se pare o exagerare. Cel putin in diagnosticul penal conflict de interese il vad nevinovat. Nu mi se pare ca se poate forta atat de mult conflictul de interese ca sa ceri ridicarea imunitatii", a precizat Basescu, la Gandul Live.

Fostul sef de stat s-a aratat ingrijorat de "usurinta cu care sa poti forta caderea unui guvern", ipoteza sustinuta recent inclusiv de Sebastian Ghita, cercetat de DNA pentru coruptie.

Elucubratiile lui Sebastian Ghita, cu Basescu terorizat si DNA care vrea sa-l darame pe Ponta

"E foarte fortata acuzatia. Ar putea cadea in instanta. Mi se pare o acuzatie subtire. Daca as fi fost prim-ministru la momentul in care s-ar fi formulat acuzatia, as fi demisionat imediat.

Cred ca a gresit. A plecat in Turcia pentru a evita o aducere cu mandat la DNA. Cred ca Ponta va pierde Guvernul. Cred ca orice sef de partid poate fi acuzat de conflict de interese. Cu multi colegi din PD am fost la un sprit, au platit ei. Oi fi platit si eu, dar ei au platit, a fost si randul lor", a spus Traian Basescu.

La inceputul lunii iunie, DNA a cerut ridicarea imunitatii lui Victor Ponta, insa Camera Deputatilor a votat impotriva inceperii urmaririi penale a premierului pentru conflict de interese in cazul numirii ca ministru a lui Dan Sova.

Ponta a fost salvat de colegi - Deputatii nu i-au ridicat imunitatea

Totodata, Ponta este suspect in dosarul Rovinari-Turceni al senatorului PSD Dan Sova, fiind acuzat de fals in inscrisuri, evaziune fiscala si spalare de bani, fapte comise pe vremea in care era avocat.

La finalul lunii iunie, dupa ce DNA Ploiesti a extins sechestrul pe averea lui Sebastian Ghita, precum si obligatiile controlului judiciar, deputatul a acuzat ca este vorba despre un dosar politic care vizeaza inlaturarea lui Ponta de la sefia Executivului.

Sebastian Ghita acuza DNA: Vor sa ne scoata din joc pe mine, pe Ponta, pe apropiatii lui

"Tot acest dosar este doar o etapa, un pas, in ce mi s-a intamplat in ultimele doua saptamani - presiuni constante, luari la rost, amenintari care vizau demisia lui Ponta. Nu-l pot influenta sa isi dea demisia atunci cand doresc procurorii.

Este un dosar politic, care vizeaza daramarea acestui guvern si convingerea lui Ponta ca, daca nu isi da demisia cand vor acesti oameni, mama, cumnatul, sora, toti vor plati. Acum a venit randul meu, al familiei si prietenilor mei sa platim. Toata lumea din familia si prietenii mei au sechestru pe conturi", a declarat Sebastian Ghita.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Basescu Ponta, #Basescu Ponta nevinovat, #Basescu Ponta DNA , #Victor Ponta