Basescu ii da replica sefului UDMR, care a spus ca a cersit voturi

Marti, 20 Iunie 2017, ora 18:50 15812 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PMP, Traian Basescu, i-a raspuns liderului UDMR, Kelemen Hunor, sustinand ca Uniunea a fost tot timpul in aliante impotriva sa la alegerile prezidentiale, iar voturile obtinute de el de la maghiari se datoreaza faptului ca a facut pentru unguri mult mai mult decat UDMR in ceea ce priveste infrastructura.

"Nu am nimic cu minoritatea maghiara si nici macar cu UDMR, pe care o respect pentru tenacitatea cu care incearca sa isi atinga obiectivele de maghiarizare a Ardealului.

I-as aminti lui Kelemen Hunor, care vorbea ceva despre cersit voturi de la ei, ca, la Tusnad, cu Viktor Orban de fata, cand discutau despre autonomia Tinutului Secuiesc, le-am spus: 'la Odorheiul Secuiesc, tot atata autonomie cata la Caracal'.

(...) Pentru ca domnul Kelemen Hunor are impresia ca am cersit vreodata voturile ungurilor, vreau sa ii aduc aminte urmatorul lucru: primul si cel mai important, ca eu i-am tratat pe minoritarii maghiari ca cetateni romani loiali statului roman. De aceea, mi-am si petrecut foarte mult timp in cele doua mandate in Covasna si Harghita", a explicat Basescu intr-o conferinta de presa.

Iata cum au decurs evenimentele de marti, din Parlament

El a adaugat ca UDMR a fost tot timpul in aliante impotriva sa la alegerile prezidentiale.

"Ca sa clarificam cersitul de voturi, o sa ii aduc aminte ca UDMR tot timpul a fost in aliante impotriva mea la alegerile prezidentiale. Amintesc ca, la alegerile din 2004, UDMR a avut un acord cu Adrian Nastase, si nu cu mine, deci, eventual, Adrian Nastase a cersit prin UDMR voturile cetatenilor de etnie maghiara.

(...) Si ii mai aduc aminte ca, in 2009, era intr-o stransa alianta cu Mircea Geoana, candidatul PSD. Niciodata UDMR nu a fost in alianta cu mine, nici macar la suspendari, darmite la alegeri prezidentiale. Este adevarat. Si pe Adrian Nastase, si pe Mircea Geoana i-am batut de i-am snopit in ungurime, dar nu datorita UDMR, ci datorita faptului ca am umblat mult in ungurime, ca am vorbit cu multi oameni si poate am facut pentru unguri, cel putin in ceea ce priveste infrastructura, mult mai mult decat UDMR", a spus Basescu.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marti ca Traian Basescu a facut "niste declaratii absolut inacceptabile", afirmand ca fostul presedinte al Romaniei "a cersit voturile maghiarilor, secuilor, de cel putin doua ori".

"Traian Basescu a facut astazi niste declaratii absolut inacceptabile de la un fost sef de stat care a distrus 10 ani Romania. Are un mandat in spate care poate fi discutat oricand si el a cersit voturile maghiarilor, secuilor de cel putin doua ori.

Sa vii si sa spui ceea ce a declarat el astazi inseamna ca esti un om iresponsabil. Daca face asa ceva un ziarist, un politician oarecare, nu spun nimic. E vorba de fostul sef al statului", a sustinut Kelemen Hunor la Palatul Parlamentului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News