Basescu ii da lectii lui Iohannis despre relatia cu Ponta: S-a dovedit un esec. Nu e cinstit cu nimeni

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 12:14 7085 citiri
Foto: Gandul Live

Traian Basescu spune ca in locul presedintelui Klaus Iohannis ar fi pus presiune pe premierul Victor Ponta de a doua zi dupa castigarea alegerilor, pentru ca s-a dovedit ca nu se poate coopera cu seful Executivului.

Invitat vineri la Gandul Live, fostul presedinte a declarat ca el nu ar fi procedat ca actualul locatar de la Cotroceni.

"Nu, eu puneam presiune de a doua zi. Pe 17 noiembrie il tocam. Avea populatia in strada, la Universitate se striga 'Mincinosul! Plagiatorul!'. Presedintele Iohannis a mers pe varianta cooperarii institutionale.

Dar cu Victor Ponta nu se poate coopera. Iata ca nu a reusit sa coopereze nici macar cu calmul domn Iohannis. S-a dovedit a fi un esec. Ponta nu e cinstit cu nimeni", a declarat Traian Basescu.

Inainte de votul pentru MRU, Iohannis ii cere lui Ponta demisia si in Financial Times

Ponta: Iohannis are o mentalitate de stapan de iobagi cu romanii. Se supara, ne mai face un dosar (Video)

Intrebat pe ce se bazeaza cand face aceasta afirmatie, Traian Basescu a reamintit cum incerca Victor Ponta "sa puna pe seama CSAT aprobarea contractului de privatizare CFR Marfa".

"Am respins sa fac din CSAT un organism care autorizeaza contracte comerciale. A trimis documentele la CSAT si el a plecat in vacanta, exact sa nu aiba nicio raspundere.

La fel cum a vrut sa faca la stergerea datoriilor la KazMunaiGaz. S-a dus cu legea in Parlament, care a aprobat-o. Am atacat-o eu la Curtea Constitutionala, ca nu poti da o lege pentru un caz, si Curtea a fost de acord (...) Nu stiu ce angajament a avut de a trebuit sa isi asume Guvernul raspunderea", a mai declarat fostul presedinte, sustinand ca Victor Ponta a preluat de la Adrian Nastase aceasta metoda de lucru folosita la privatizarea Petrom.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com