Basescu ii critica pe Sarkozy si Merkel si il apara pe Baconschi

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 21:55
2396 citiri
Basescu ii critica pe Sarkozy si Merkel si il apara pe Baconschi
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu i-a luat apararea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, caruia i s-a cerut demisia de onoare in aceste zile in care devine tot mai clar ca Romania nu va intra in Spatiul Schengen la termenul stabilit, si le-a reprosat lui Nicolas Sarkozy si Angelei Merkel lipsa de solidaritate in Consiliul European.

Invitat, joi seara, la TVR intr-o editie speciala, seful statului a acuzat foarte dur "directoratul" statelor puternice din Uniunea Europeana, care isi permit sa spuna "tu da, tu nu" legat de intrarea in Schengen si s-a aratat surprins de faptul ca scrisoarea minstrilor francez si german de Interne prin care se cere amanarea aderarii nu a fost precedata macar de o aluzie facuta de liderii celor doua tari la Consiliul European.

"Peste noapte si fara avertisment, macar ma asteptam ca unul din colegii mei din Consiliu (European - n.r.), ori domnul presedinte Sarkozy, ori doamna cancelar Merkel, sa spuna: uite, domnule presedinte, noi vom fi impotriva", a declarat Traian Basescu, remarcand si lipsa de solidaritate de care ar trebui sa se dea dovada in Consiliul European.

"Solidaritate si intre noi si intre tari. Cred ca acest lucru a lipsit din portofoliul de reactie al celor doua tari", a mai spus Basescu.

Basescu acuza Franta si Germania de abuz pe Schengen

In ceea ce priveste demisia lui Teodor Baconschi, seful statului a spus, razand, ca liderii Opozitiei asta obisnuiesc sa faca, sa ceara demisia presedintelui, a ministrilor sau a presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Nici declaratia lui Baconschi nu a fost perfecta, dar nici nu trebuiesc gesturi extreme. Obiectivul major e sa luptam pana in ultima clipa", a replicat Traian Basescu, referindu-se la declaratiile recente ale ministrului de Externe privind o posibila denuntare unilaterala a Mecanismului de Cooperare si Verificare de catre Romania sau un veto in cazul aderarii Croatiei la UE, in replica la amanarea intrarii noastre in Schengen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Basescu Baconschi demitere, #Basescu Sarkozy Merkel Schengen , #presedinte
Comentarii
Poza Radu Nicolae
Radu Nicolae
rank 1
PARCA ATI INNEBUNIT CU TOTII,DUPA CONSUM DE MATRAGUNA,IN LOC SA VA BUCURATI,SA FITI ALATURI DE BASESCU PENTRU CA SE LUPTA CU MARILE STATE ALE EUROPEI PENTRU VOI,DUPA CE CRITERIILE DE ADERARE AU FOST REZOLVATE DE BLAGA,VOI STRIGATI CA DESCREIERATII