Basescu i-a facut bilantul lui Ponta: Imi permit, draga plagiatorule, sa-ti pun in fata o oglinda

Sambata, 09 Mai 2015, ora 17:35
13411 citiri
Basescu i-a facut bilantul lui Ponta: Imi permit, draga plagiatorule, sa-ti pun in fata o oglinda

Fostul presedinte Traian Basescu a intocmit o lista cu peste 20 de probleme grave ale Romaniei, pe care i le imputa premierul Victor Ponta.

Totodata, fostul sef de stat sustine ca, in aceste conditii, Ponta nu ar mai fi trebuit astazi, de Ziua Europei, sa fie in functia de prim-ministru al Romaniei.

"Pe 27 aprilie, plagiatorul mincinos celebra trei ani de la caderea guvernului Ungureanu. Pe 7 mai, s-au implinit trei ani de la instalarea guvernului Ponta, asa ca imi permit, draga plagiatorule, sa-ti pun in fata o oglinda, in care, daca ai fi responsabil, ar trebui sa recunosti guvernarea unui premier care n-ar fi trebuit sa fie in functie, astazi, 9 mai, de Ziua Europei", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Iohannis, de Ziua Europei: Adoptarea euro, cel mai important proiect de tara al Romaniei

Primul neajuns pe care Basescu i-l reproseaza premierului este ca "suntem singura tara din UE care are in fruntea guvernului un plagiator", urmat de faptul ca, pentru a pune sub control puterea judecatoreasca, a organizat "alaturi de cel mai bun prieten, Crin Antonescu, lovitura de stat din vara lui 2012, readucand Romania la stadiul de tara lipsita de credibilitate si spulberind sansele de intrare in Schengen".

Ponta a mai fost acuzat ca "primeste de la presedintele Comisiei Europene, Barosso, lista cu cele 12 sarcini pe care le are de indeplinit la Bucuresti si, slugarnic, o accepta, caz unic de umilire in istoria UE", precum si ca "rateaza descentralizarea si reorganizarea administrativ-teritoriala prin declararea ca neconstitutionala a 'legii lui Dragnea'".

Despre Martea Neagra, autostrazi si politica fiscala

Fostul presedinte ii mai aminteste premierului de "Martea Neagra, cand s-a incercat amnistierea coruptilor", inainte sa treaca la problemele fondurilor europene pe care le are tara noastra, in opinia lui Traian Basescu.

"Cu 8 luni inainte de inchiderea exercitiului financiar al UE, din cele 19 miliarde euro alocati s-au cheltuit doar 9,5 miliarde, cu perspectiva de a pierde la sfirsitul anului peste 7 miliarde euro destinati dezvoltarii. In trei ani, Ponta nu a reusit sa inceapa si sa finalizeze niciun proiect semnificativ pe bani europeni. Platile pe fonduri europene sunt suspendate datorita (sic!) suspiciunilor de coruptie ce planeaza asupra celui mai cinstit guvern", a notat acesta.

Alte bile negre sunt "Autostrada Comarnic - Brasov, ratare deplina, Master planul de transporturi - neaprobat de Comisia Europeana", si faptul ca "niciun metru de autostrada inceput si dat in folosinta in cei trei ani. Activitate, taiat panglici la proiectele incepute de Boc".

Master Planul de Transport a fost publicat: Ce autostrazi promite si cat costa fiecare

Traian Basescu mai spune si ca managementul privat al companiilor de stat a fost inlocuit cu managementul de partid, avand ca rezultat cresterea pierderilor in companii, precum si ratarea privatizarii Oltchim si CFR Marfa.

Printre observatiile fostului presedinte se numara si "politica fiscala abulica, lipsita de consistenta (pe o parte cresteri de taxe locale, taxa pe stilp sau supraacciza pe combustibil, iar pe de alta parte reducere TVA la alimente) ", dar si faptul ca anul scolar a debutat in septembrie 2014 fara manuale pentru clasele I si a II-a.

Basescu il condamna pe Ponta si pentru ca romanii din diaspora nu au putut vota la alegerile prezidentiale de anul trecut, pentru ca Guvernul a acceptat sa incaseze mai putin cu 380 de milioade de dolari prin memorandumul cu Rompetrol si ca a instalat la ICR "exemplare precum Marga - calorifer, Boroianu - Artmark si Breban - omul anilor 1960-1970".

Fostul sef de stat a amintit ca avem "cel mai cinstit guvern, cu nu mai putin de 13 ministri condamnati, pusi sub urmarire penala sau incompatibili" si ca "suntem singura tara din UE in care premierul da ordonante de urgenta ca sa-si regleze problema doctoratului".

"Draga domnule Ponta, daca dupa citirea acestor randuri, care doar vor sa te ajute a pricepe definitia completa a unui incompetent, nu iti depui mandatul, inseamna ca deliberat sacrifici Romania pentru interesele tale si ale clicii tale", a conchis Traian Basescu.

Omagiu de Ziua EuropeiPe 27 aprilie, plagiatorul mincinos celebra trei ani de la caderea guvernului Ungureanu. Pe 7...

Posted by Traian Basescu on Saturday, May 9, 2015

D.T.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Basescu demisie Ponta, #Basescu Ponta plagiator, #Basescu motive demisie Ponta , #Victor Ponta
Comentarii
Poza John the true
John the true
rank 5
Cu Basescu merg alaturi pana la capatul lumi. Cu Ponta si Tariceanu