Basescu: Guvernul a fost trantit de PSD, aripa Ponta. Trebuia sa aflam in aceasta seara noul premier

Vineri, 11 Octombrie 2019, ora 22:39
7212 citiri
Basescu: Guvernul a fost trantit de PSD, aripa Ponta. Trebuia sa aflam in aceasta seara noul premier
Foto: Facebook / Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca PSD este cel care a "trantit", de fapt, Guvenrul Dancila, prin aripa Victor Ponta.

"De fapt, guvernul a fost trantit de PSD, aripa Ponta, care provine integral din PSD. A avut un rol determinant, cum, la fel, putem spune ca cele 17 voturi ale PMP-ului au fost cruciale pentru ca guvernul sa cada", a spus Traian Basescu, vineri, la Digi 24.

Traian Basescu afirma ca un alt factor care a dus la caderea guvernului il reprezinta decizia ALDE de a iesi de la guvernare.

El a apreciat ca Viorica Dancila "nu are nicio vina ca este in situatia asta".

"A stat femeia in scaun acolo, sa le tina guvernarea, iar acum e vinovata numarul unu", a spus Basescu.

El a afirmat ca, "in mod absolut neechitabil", cei din PSD reproseaza Vioricai Dancila esecul.

"In realitate, cel care i-a ingropat are numele Victor Viorel Ponta. El a rupt din partid cand nu a mai fost presdinte, el a votat impotriva si, paradoxal, sansa PSD-ului este sa puna cutitele jos si sa gaseasca o solutie intre gruparile din PSD, altfel nu au nicio sansa, nu la prezidentiale, la legislative. (...)

S-ar face de tot rasul daca ar forta-o pe Dancila sa renunte la candiatura si sa-l sustina pe candidatul lui Ponta. Abordarea e de un ridicol total, arata lipsa de minima inteligenta. Asa ceva depaseste niste limite in care niste partide pot juca, nu este fezabila o asemenea idee.

In schimb, este fezabil la domnul Ponta sa se duca la PSD si sa spuna: 'imi pare rau, am gresit, hai sa ne unim sa refacem PSD-ul'. Pentru ca de-asta a cazut PSD-ul, datorita fracturii pe care generat-o Ponta", a mai spus fostul sef al statului.

Acesta a apreciat ca PSD are nevoie de Ponta "ca de aer", aratand ca, daca PSD si Pro Romania s-ar alia, "foarte greu ar fi de conceput un guvern liberal".

Fostul sef al statului a catalogat-o pe Viorica Dancila drept "un om politic experimentat, nu suficient de inteligent insa sa gestioneze toate jocurile".

Traian Basescu acuza, de asemenea, "o presiune incredibila" asupra parlamentarilor PMP. El spune ca au existat amenintari la adresa unor parlamentari "direct de la PSD", care ar fi amenintat ca afecteaza afacerile sotului unei femei parlamentar sau ca o concediaza pe sotia unui parlamentar de la PMP.

"Au recurs la cele mai murdare forme de presiuni asupra oamenilor PMP-ului, plus o propaganda publica", a declarat Basescu.

Acesta a spus ca este "o modalitate absolut ticaloasa de a incerca sa-ti mentii voturile".

"Asemenea mizerii arata ca PSD-ul a ramas tot ce a fost inainte, nu reuseste sa fie un partid evoluat, un partid european", a mai spus Basescu.

Amanarea noului Guvern, o miscare gresita

Fostul presedinte, Traian Basescu, a declarat, vineri seara, ca se astepta ca in urma consultarilor de la Cotroceni sa fie deja anuntat premierul si alianta care-l sustine, avand in vedere ca a fost un demers facut de Opozitie care ar fi trebuit pregatit in cel mai mic detaliu.

"Ma asteptam ca aceste consultari sa se sfarseasca cu anuntarea premierului, aliantei care va sustine noul guvern si a datei in care vor prezenta programul si echipa in Parlament", a mai declarat Traian Basescu.

Acesta a explicat ca actiunea de daramare a Guvernului a fost facuta de Opozitie, cu sprijinul presedintelui, iar lucrurile treuiau organizate in detaliu.

"Ma surprinde ca in seara aceasta nu avem premierul anuntat", a mai spus Basescu.

Acesta a afirmat ca i se pare "o miscare gresita".

"Cred ca este o miscare gresita, din perspectiva sustinerii, cum se va forma guvernul, ce partide vor fi la guvernare", a mai declarat fostul presedinte.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Basescu motiune, #Basescu guvernare , #PMP