Basescu gireaza baroniada UNPR, la scoala de vara (Opinii)

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 08:21
2987 citiri
Basescu gireaza baroniada UNPR, la scoala de vara (Opinii)
Foto: Observator.ro

Este moda scolilor de vara. Cu mic, cu mare, asa-zisii tineri ai partidelor se strang laolalta si asteapta sa vina masa, potolul, ascultand cuminti si plictisiti discursurile sterpe ale politicienilor veniti sa-i invete strategii de partid.

Unii analisti politici sunt de parere ca aceste scoli de vara nu sunt altceva decat prilejuri pentru participanti de a chefui, de a se plimba si a manca pe banii partidului. Perceptia publica este ca acestia sunt oameni plimbati de colo-colo cu autobuzele, pe la diverse intruniri pre sau post electorale si carora, la un moment dat, li se face hatarul de a petrece putin pentru efortul depus in anul ce a trecut.

Sa ne aducem aminte cum, in urma cu cateva saptamani, un grup de tineri rebeli ai PDL Giurgiu, care se intorcea de la o asa-zisa reuniune de partid, a rupt toti teii plantati de primarie pe o distanta de cateva sute de metri.

Cum altfel se pot comporta acesti tineri, cand in cadrul scolilor de vara politicienii se prezinta de-a dreptul salbatic. La scoala de vara a PDL, de exemplu, s-au strans cu mic cu mare membrii de frunte ai partidului si au inceput sa insaileze sudalme: Sulfina Barbu spune ca PSD saboteaza guvernarea, TRU declara ca PSD va fi pus pe "delete" de catre electorat, Emil Boc vorbeste obsesiv de Ion Iliescu, iar Lazaroiu nu se dezminte nici el si continua pe aceeasi linie. Nimic constructiv, nimic notabil.

Oare putem cladi o democratie solida aducand la infinit, in fata, greselile trecutului? Nu se poate gasi un partid care sa se pozitioneze altfel decat aruncand cu ocari in curtea inamicului? Mai putem construi viitorul daca privim mereu catre trecutul nebulos? Din acest punct de vedere, nici USL nu sta deloc bine. Ca o paranteza, trebuie sa exemplificam aceasta constatare.

Zilele trecute, in Parlament, am asistat la un episod penibil, cu doi actori pe masura: Ioan Oltean de la PDL si Aura Vasile de la PSD. Domnul Oltean era in acea zi sef de sedinta la Camera Deputatilor, tinandu-se extrem de tantos. Probabil ca Aura Vasile a vazut rosu in fata ochilor, cand l-a zarit pe pedelist cocotat pe scaunul Robertei Anastase.

De la un banal schimb de replici, cei doi au inceput sa se intepe, strigandu-si vrute si nevrute: ca o sa vada el, Ioan Oltean, cand va ajunge USL la Putere, nici in visele lui nu va mai vedea acel fotoliu de presedinte al Camerei. Ioan Oltean se dadea cocos si clama, la randul lui, inevitabila catastrofa a USL in algeri. Un spectacol jalnic, mult mai lung, dar graitor pentru episodul nostru. Sa revenim la scolile de vara.

Desi cuvantul "scoala" te poarta cu gandul la un spatiu unde oamenii invata, la PDL acest concept pare perimat demult. Pare ca membrii de partid vor sa continue linia impusa de Gheorghe Flutur, cel care striga acum ceva timp ca PSD-ului trebuie sa i se dea funia si sapunul. "Pe ei, pe ei, pe mama lor", cam asa s-ar traduce in romaneste indemnurile pedeliste de la scolile de vara.

La numai o saptamana distanta, UNPR-ul lui Gabriel Oprea si-a deschis si ea o scoala de vara, pentru al doilea an la rand. Cu invitati de marca, bineinteles. Traian Basescu, presedintele care acum o saptamana vorbea de politica tembela a PSD, nu a pregetat sa se aseze de-a dreapta ilustrilor membri ai UNPR: Oprea Gabriel, Culita Tarata, Miky Spaga sau Antonie Solomon. Toti fosti membri socialisti de-ai lui Adrian Nastase. Nu stiu daca au fost toti la intrunire, dar participarea presedintelui la acest eveniment gireaza credibilitatea acestor personaje.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#PDL scoala de vara, #Basescu UNPR , #PDL