Basescu: Fratele meu nu a luat bani. A fost o inscenare. Va demonstra Justitia

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 20:346100 citiri
Basescu: Fratele meu nu a luat bani. A fost o inscenare. Va demonstra Justitia
Foto: Digi24

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca ziua in care fratele sau a fost arestat a fost una dintre cele mai grele din timpul celor doua mandate ale sale si a sustinut ca Mircea Basescu nu a luat bani, ci a fost o inscenare pusa la cale de Dan Voiculescu.

Declaratiile au fost facute in cadrul ultimei conferinte de presa tinuta la Palatul Cotroceni in calitate de presedinte al Romaniei.

Basescu, ultima conferinta de la Cotroceni LIVE TEXT

La finalul prezentarii tabloului actual al Romaniei din punct de vedere al securitatii, integrarii in UE si statului de drept, presedintele a primit intrebari de la jurnalisti, iar unul dintre reprezentantii postului Antena3 s-a referit la problemele lui Mircea Basescu si "mormanul" de bani luat de acesta.

"Va raspund imediat ce ma invitati la o emisiune in care nu aruncati toate minciunile si imi dati si mie sansa sa va raspund. Va pot spune, dar nu o sa va placa (...) As vrea sa fim decenti. Fratele meu nu a luat bani ci, impreuna, dvs., Abraham si Bercea, ati facut o inscenare. Era vorba de banii pe care ii dadea familiei Bercea. As fi spus-o de cand a aparut situatia, pentru ca o stiam. Am spus ca voi vorbi dupa ce voi termina mandatul. (...) A fost o inscenare pe care ati facut-o cu generalul Abraham, din ordinul sefului dvs. (Dan Voiculescu - n.red.) ", a declarat Traian Basescu.

Mircea Basescu a cerut daune de un milion de euro de la familia lui Bercea Mondial

Ulterior, intrebat de un jurnalist care au fost cele mai grele momente la Cotroceni, Traian Basescu a facut referire la ziua in care a anuntat taierile salariilor bugetarilor si la cea in care a aflat ca fratele sau a fost arestat.

Traian Basescu isi incheie mandatul duminica, 21 decembrie, zi in care presedintele ales, Klaus Iohannis, va depune juramantul in Parlament si va prelua presedintia Romaniei in cadrul unei ceremonii care se va desfasura la Palatul Cotroceni.

Iohannis depune juramantul duminica - vezi programul ceremoniei

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News