Basescu: Flota Romaniei s-a vandut, s-a taiat

Joi, 18 August 2011, ora 13:24
12111 citiri
Basescu: Flota Romaniei s-a vandut, s-a taiat

Presedintele Traian Basescu, a declarat, joi, la o intalnire la Sulina cu studentii romani din diaspora, ca flota comerciala a Romaniei a fost "vanduta si taiata" dupa Revolutie.

"Romania a avut flota de stat care avea 14,5 ani varsta medie la Revolutie, a fost in proces de privatizare, s-a vandut, s-a taiat, statul roman nu intentioneaza sa finanteze constructia de nave, e treaba sistemului privat", a spus Basescu, raspunzand intrebarii unui tanar din Republica Moldova.

Seful statului a spus ca ar fi o cheltuiala inutila, pentru ca acum structura exporturilor romanesti s-a schimbat si nu mai exportam atatea marfuri de volum mare si valoare redusa, ci din contra.

Basescu: Proiectul Rosia Montana trebuie facut - e o avere acolo

Basescu: Dupa 2013, agricultura poate hrani toata Romania, restul exportam

Traian Basescu spune ca Romania are mai degraba nevoie de porturi decat de nave de transport, care pot fi gasite foarte usor.

"Pe piata libera sunt nave disponibile, ar fi o cheltuiala inutila, cand exista capacitati de transport. Important e sa ai porturi - nave sunt, porturi nu sunt, n-au fost.

Acum trebuie avut in vedere ca s-a schimbat masiv structura importurilor si exporturilor romanesti - importam minereuri, importam petrol si-l procesam, exportam soda caustica, chimicale, produse energofage. Schimbandu-se structura exporturilor, una e sa exporti ingrasaminte, alta e sa exporti telefoane Nokia - umbli un vagon de ingrasaminte la valoarea a 50 de telefoane", a mai spus seful statului.

Traian Basescu a fost acuzat, mai ales in campania prezidentiala din 2004, de faptul ca ar fi vandut flota comerciala a Romaniei.

Basescu, despre al treilea mandat: Imi pare rau ca il fac si pe al doilea

Basescu vrea sa ne extindem in R. Moldova - dar nu cu Vintu

Basescu vrea Statele Unite ale Europei si cedare de suveranitate

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu flota Romaniei, #Basescu flota vandut taiat , #presedinte