Basescu explica cum l-au "facut de rahat" Ponta si Oprea pe Iohannis: Un papagal e lasat fara pene de i se vede tartita

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 17:43 16278 citiri
Foto: Hepta.ro

Traian Basescu comenteaza acid jocul politic facut de Victor Ponta, Gabriel Oprea si Klaus Iohannis pe tema cresterii salariilor demnitarilor si dezvaluie ca actualul presedinte al Romaniei a cerut sa se faca modificari de peste doua milioane euro la vila LAC 3, unde se va muta cu sotia sa, Carmen.

Intr-o postare pe Facebook, Traian Basescu isi expune, intr-un limbaj agresiv, propria viziune cu privire la replicile si schimbarile de decizii inregistrate in ultimele 48 de ore pe tema ordonantei prin care salariile demnitarilor s-au triplat.

Iohannis, de acord cu cresterea salariilor ministrilor: E in categoria "prevenirea coruptiei"

Marirea salariilor demnitarilor, amanata. Ponta: I-am spus lui Oprea ca nu am fost de acord (Video)

Salarii majorate pentru demnitari Oprea il acuza de minciuna pe Ponta: Ideea a fost a lui!

Iohannis ii raspunde lui Ponta: Romania mai are sau nu Guvern functional? - Replica premierului (Video)

"Cand interesul national este sa-l faci de rahat pe Iohannis, se procedeaza dupa cum urmeaza:

1. PM Victor Ponta i-a promis, la un moment dat, lui Iohannis ca ii va rezolva dorinta cu triplarea salariului, dar asteapta un moment potrivit;

2. Se numeste in functia de PM-interimar un general care se culca si se scoala cu interesul national in gura;

3. Generalul interimar ii promite presedintelui ca-i poate satisface imediat pofta de triplare a salariului, cu conditia ca si presedintele sa sustina public acest lucru;

4. Presedintele accepta jocul in timp ce interimarul il asigura ca si turcitul schiop este de acord;

5. Presedintele face declaratia de sustinere a triplarii propriului salariu, interimarul interesului national emite OUG prin care se tine de cuvant, dar uita sa-i spuna parvenitului insetat de triplarea salariului ca a fost bine impachetat si introdus intr-o capcana;

6. Dupa doua zile de dezbatere publica, sub un pretext bine regizat, vine turcitul schiop si spune: nu mai vreau sa-ti triplez salariul, pentru ca nu-i corect fata de popor.

Si uite asa, din interes national, un papagal este lasat fara pene de i se vede tartita. Oprea, Ponta, Mihalache si Iohannis au jucat toti intr-o piesa bine regizata public, dar numai unul nu a stiut ca rolul sau este acela de papagal fara pene", a comentat Traian Basescu evolutia ordonantei prin care au fost triplate salariile demnitarilor.

Bugetarii, scandalizati de triplarea salariilor demnitarilor: E ilegal si abuziv! Va ploua cu plangeri

La finalul comentariului, fostul presedinte adauga si un P.S. in care il critica pe Klaus Iohannis pentru ca a cerut sa ii fie renovata resedinta cu lucrari de peste 2 milioane de euro.

"Dorinta de parvenire l-a facut pe papagal sa solicite modificari si dotari care vor depasi doua milioane euro la vila LAC 3. Ce-o sa ne distram cand se va afla public ca nu se mai poate aloca toata suma, drept pentru care se va declara lucrarea gata, doar ca vila nu are montate usile, geamurile, dusurile si wc-urile. Sa vedeti cum o sa-i piara presedintelui pofta de a mai cere demisia PM", sustine Traian Basescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com