Basescu, despre Udrea: Sper sa se bucure de conditii corecte pentru a se apara

Duminica, 08 Februarie 2015, ora 12:53
3764 citiri
Basescu, despre Udrea: Sper sa se bucure de conditii corecte pentru a se apara
Foto: B1 TV

Fostul presedinte Traian Basescu a vorbit, duminica, la Congresul PMP, despre situatia Elenei Udrea, pentru care DNA a formulat trei cereri de arestare, Parlamentul urmand sa voteze luni in acest sens.

"As vrea sa va multumesc pentru tarie, sunteti o mana de oameni - cei care sunteti in sala, la prezidiu, doamna Elena Udrea - care v-ati dedicat acestei idei si, chiar daca nu e aici, eu tin sa ii multumesc si doamnei Elena Udrea.

Apreciez delicatetea gestului domniei sale de a nu fi in sala. Sper sa se bucure de conditii corecte pentru a se apara si sper sa imi confirme inca o data ca e cinstita. Am convingerea ca, daca va avea sansa sa o faca, se va apara", a declarat fostul sef de stat.

Basescu, la Congresul PMP - LIVE

Intrebat, la iesire de la Congresul PMP, daca are dubii cu privire la modul in care va fi cercetata si judecata Elena Udrea, fostul presedinte a spus ca, in primul rand, aceasta este obligata sa isi spuna punctul de vedere in fata magistratilor.

Ce spune Udrea despre tacerea lui Traian Basescu: Am dezamagiri!

"Atat timp cat procurorii ridica semne de intrebare, Elena Udrea e obligata sa mearga in fata procurorilor sa aduca argumente si, de asemenea, sa mearga in fata judecatorilor. Dansa pare a avea convingerea ca se comite un abuz impotriva domniei sale", a subliniat el.

Totodata, Traian Basescu a confirmat afirmatia Elenei Udrea, care a spus ca l-a informat pe fostul presedinte in legatura cu suspiciunile asupra directorului interimar al SRI Florian Coldea, care ar incerca sa detina controlul asupra Romaniei.

"In mod categoric mi-a spus, dar presedintele nu are niciun mijloc de verificare. Singura institutie care controleaza SRI este Parlamentul, presedintele e benificiarul unor informatii strategice", a declarat Basescu.

Acesta a mentionat ca Udrea l-a informat si in legatura cu neregulile de la ANRP, insa a adaugat ca astfel de reclamatii au venit inclusiv de la cetateni sau de la alti importanti oameni politici. In acest sens, Presedintia Romaniei a sesizat Parchetul de mai multe ori, potrivit fostului sef de stat.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Basescu Udrea, #Basescu Udrea DNA, #Basescu Udrea Coldea , #Elena Udrea