Basescu, despre terenul de la Nana: O sa pun poze pe Facebook sa vedeti cum stau graul si orzul

Marti, 06 Mai 2014, ora 13:49
3560 citiri
Basescu, despre terenul de la Nana: O sa pun poze pe Facebook sa vedeti cum stau graul si orzul

Presedintele Traian Basescu a vorbit, marti, despre terenului agricol de la Nana, subliniind ca vrea sa obtina bani din recolta de anul acesta, explicand totodata ca problemele juridice nu ii creeaza niciun fel de neliniste.

Intrebat, la "Gandul live", daca a mai fost in vizita la terenurile din comuna Nana, presedintele a raspuns: "N-am mai fost, vreau sa vad daca balteste apa pe terenul agricol. Si va asigur ca o sa pun poze pe Facebook sa vedeti cum sta graul si cum sta orzul"

"Vreau sa scot bani anul acesta sau macar o parte din ratele pe care le plateste fiica mea. Inseamna o rata lunara de circa 5.000-6.000 de euro pe luna, in functie de rata de schimb, este suportabil pentru un notar. Cred ca un 15-20 la suta din rata, fiind primul an...", a precizat seful statului.

Basescu ar vota cu Udrea la prezidentiale. De ce e Ponta "floricica patriei"

De asemenea, Traian Basescu a explicat ca problemele juridice legate de achizitia terenurilor de la Nana nu ii creeaza nicio neliniste.

"Comisia senatoriala a constatat ca s-a luat corect creditul. La Camera Deputatilor nu stiu ce s-a scris. Ce va pot spune cu certitudine e ca Ioana nu a cumparat de la cetateni pamantul, ci a cumparat si a semnat cu proprietarul italian. A fost un cumparator de buna credinta, pentru ca a verificat la cadastru daca acele terenuri sunt intabulate.

Daca in procesul de restituire sunt nereguli, tot instanta va decide ce se va intampla si cu terenul. Poate decide 'parcela asta va reveni la stat'. Foarte bine, daca se va intampla asa, nu se opune nimeni. Dar daca se intampla asa, cei vinovati sa raspunda penal. Pentru asta, instanta trebuie sa mearga pana la prefect, pentru ca el a semnat titlurile de proprietate. Ele nu s-au dat de la Nana, ci de la nivel judetean", a declarat presedintele.

Comisia Nana si-ar putea inceta activitatea

Acesta a precizat ca prefectul era membru PC, "a fost si unul PSD la un moment dat".

"Aduceti-va aminte ca la inceputul scandalului se spunea 'Basescu a luat terenuri de la Statiunea de Cercetari Fundulea', dar au constatat ca prefectul vremii a facut un abuz, luand 2.000 de ha de teren de la Statiunea Fundulea si dandu-l unor clienti. Tot un prefect a facut abuzul si tot niste clienti ai PSD au luat terenul", a mai afirmat seful statului.

Basescu: Ilie Sarbu a fost un soi de samsar de terenuri. Sa se ocupe comisia Nana

In plus, presedintele a spus ca "tata-socru'" - Ilie Sarbu - nu pare "un tip foarte strain" de afacerile cu teren din Timis si din Calarasi.

"Cand au constatat ca ei singuri isi baga gatul in lat, au inceput sa uite de Fundulea, dar nu ii las eu sa uite. Eu as vrea, de la Nana, sa porneasca un proces de control in care sa vedem cata dreptate au cei care se plang si trimit petitii dupa petitii ca li s-a furat mostenirea", a mai spus Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Traian Basescu comisie Nana, #Basescu Ilie Sarbu terenuri agricole, #Basescu terenuri Calarasi , #presedinte