Basescu, despre referendumul de demitere: Daca imi mobilizam electoratul, pierdeam

Duminica, 13 Aprilie 2014, ora 23:404809 citiri
Basescu, despre referendumul de demitere: Daca imi mobilizam electoratul, pierdeam
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a recunoscut faptul ca, daca nu ar fi apelat la strategia boicotarii referendumului pentru demiterea sa din 2012, ar fi pierdut.

"Stiam ca nu pot sa castig. Daca nu schimbam tactica, se valida referendumul, pierdeam cu 60 la 40. Sase milioane cel mult au fost (impotriva mea, n.red.), restul de voturi sunt furate (pana la 7,4 milioane, n.red.).

Furtul la vot e furt de democratie. Daca am ajuns atat de jos ca politicieni sa facem din furt un joc electoral, nu mai avem nicio sansa. Mi-as dori ca justitia sa fie necrutatoare cu privire la furtul de voturi la referendum", a spus seful statului, la Realitatea Tv.

Basescu: Daca face presiuni pe dosare, Ponta devine coleg de camera cu Adrian Nastase

El a precizat, insa, ca niciun presedinte nu-si pastreaza cota in randul electoratului pe parcursul mandatului, mai ales ca nemultumirea populara venea si pe fondul masurilor de austeritate luate pentru a combate criza economica.

Basescu a dat, in acest sens, exemplul presedintelui Frantei, Francois Hollande, care a ajuns la o cota de incredere de 16% si care ar pierde cu siguranta daca Opozitia ar organiza un astfel de referendum.

Basescu, despre urmasul la Cotroceni: Pe cine din PSD vede posibil succesor

Atac la Gabriel Oprea si regrete pentru reevaluare: Daca Ponta ii va cere sa fure, va fura

Cat despre furtul de voturi, Basescu a fost intrebat si daca are incredere in alegerile care vor fi organizate de Gabriel Oprea, ca ministru de Interne.

"Oprea va fi un lacheu al lui Ponta, va executa ordinele, asa cum a facut si cand a fost in alte aliante. Daca Ponta ii va cere sa fure, va fura. Nu mai e insa simplu sa fure, nu mai e un sigur reprezentant al Opozitiei", a mai spus Basescu, admitand ca regreta faptul ca l-a avut aliat in trecut.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News