Basescu, despre posibila sa candidatura la Primaria Capitalei: "Vreau sa dau o lectie USR"

Duminica, 02 August 2020, ora 21:47
7814 citiri
Basescu, despre posibila sa candidatura la Primaria Capitalei: "Vreau sa dau o lectie USR"
Foto: Hepta.ro

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, in prezent europarlamentar, a declarat, duminica seara, in cadrul unei interventii intr-o emisiune televizata, ca nu poate confirma candidatura sa din partea PMP pentru Primaria Capitalei, motivand ca este nevoie de o decizie la nivel de partid.

Traian Basescu a criticat, in schimb, USR, pentru ca partidul condus de Dan Barna a ocolit o alianta cu PMP, pe langa cea cu PNL, pentru alegerile privind Primaria Capitalei si primariile de sector.

"N-am inteles de ce USR a respins PMP, care este vechi in PPE european. Nu vad motivatia refuzului din partea USR. Astia (USR - n.r.) au inceput sa procedeze ca baietii destepti din energie. Ar vrea ca PMP sa le dea voturile, dar PMP sa nu aiba candidati. In aceste conditii, PMP nu are decat varianta de a participa singur la alegeri. (...) Voi face anuntul privind candidatura mea la Primaria Capitalei atunci cand partidul va lua decizia aceasta. Voi discuta, la inceputul saptamanii viitoare, cu presedintele PMP, Eugen Tomac", a declarat Traian Basescu, duminica seara, la Digi 24.

Orban: Noi continuam colaborarea cu PMP

Aflat, duminica seara, intr-o emisiune la B1 TV, premierul Ludovic Orban a declarat ca PMP continua colaborarea cu USR.

"Singurul meu mesaj este ca noi continuam colaborarea cu PMP, ca suntem deschisi la colaborarea in Consiliul General al Capitalei, in consiliile locale de sector si ca ii consideram ca pe niste parteneri. Am ajuns la o formula intre PNL si USR PLUS din multe motive, n-as vrea acuma sa le mentionez, dar din punctul meu de vedere ei au fost partenerii nostri, sunt partenerii nostri la guvernare, ne bizuim pe sustinerea lor in Parlament si vom colabora in toate consiliile judetene, consiliile locale, pentru a forma majoritati si pentru a asigura o buna guvernare locala", a spus Orban, la B1 TV, fiind intrebat cu privire la faptul ca PMP a fost lasat in afara acordului politic incheiat de PNL cu Alianta USR PLUS pentru a avea candidati comuni in alegerile locale din Bucuresti.

VIDEO Orban, Barna si Nicusor Dan, declaratii despe candidatii comuni pentru Capitala. "Dreapta proeuropeana s-a unit pentru Bucuresti"

Firea, reactie dupa ce PNL, USR si PLUS au anuntat candidatii comuni pentru Bucuresti: Asta era problema nationala! Aveam de toate, dar nu aveam "dreapta" unita!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Preşedintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, a afirmat, sâmbătă, că, în judeţul Tulcea, PNL a demonstrat deja că este partidul ”cu cei mai eficienţi aleşi locali”. ”Primarii PNL...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Traian Basescu, #PMP, #USR, #alegeri locale, #Primaria Capitalei, #Bucuresti, #politica, #PNL , #stiri Traian Basescu