Basescu, despre o posibila noua suspendare: Cu cine ar discuta Biden si Merkel, cu Zgonea?

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 21:56 3805 citiri
Foto: presidency.ro (Arhiva)

Presedintele Traian Basescu sustine ca ar fi "extrem de rau" pentru Romania sa treaca din nou printr-o suspendare a sefului statului, in contextul international actual.

"Deasupra interesului unui joc politic, pentru mine functioneaza interesul national. Iar acum cred ca ar fi extrem de rau pentru Romania sa treaca printr-o situatie de instabilitate politica. Imaginati-va ca azi am cerut unor institutii trecerea la transpunerea deciziilor summit-ului NATO de la Newport.

Cu cine credeti ca ar discuta...? In momentul in care ceva nu ne convine, trebuie sa sun ori la dl vicepresedinte Joe Biden, ori la dna Merkel, ori la dl Hollande. Cu cine s-ar duce astea, cu Zgonea?", a spus Traian Basescu, marti seara, intr-o emisiune la B1 Tv.

Basescu, despre suspendare: Tariceanu "inima zburdalnica" sa citeasca bine Constitutia

Acesta a precizat ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu "joaca aceasta carte" a suspendarii impreuna cu Victor Ponta si cu Dan Voiculescu.

"Din pacate pentru Voiculescu, Victor Ponta a realizat ce s-ar intampla si isi imagineaza ce s-ar intampla in situatia unei suspendari care nu are nimic in comun cu incalcarile de Constitutie, o fac doar de dragul unui joc politic.

Basescu, la un pas de a treia suspendare - Tariceanu face primul demers oficial

Basescu, despre o noua suspendare: Intru in campanie si nu o sa le fie bine

N-ar accepta nicio natiune din Europa si Statele Unite ar considera ca suntem o natiune in care democratia nu mai functioneaza. (...) Emil Boc, Elena Udrea si inca vreo doi rezista la presiunea mediatica. In rest, se pun pe burta pititi si spun 'saru-mana' oricarui varan, oricarui mogul", a mai afirmat seful statului.

PSD nu e de acord cu Tariceanu: De ce mai facem suspendarea cand oricum Basescu pleaca?

De asemenea, presedintele a mentionat ca Dan Voiculescu "stie ca Iohannis si Ponta nu l-ar gratia", daca vreunul dintre cei doi ar ajunge la Palatul Cotroceni, adaugand ca suspendarea sa este "jucata de Tariceanu si Ponta la ordinul lui Voiculescu".

Suspendarea presedintelui: Necorelari cu Constitutia, PSD nu s-a decis inca - ce spune Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni data cand Parlamentul ar urma sa voteze asupra cererii de suspendare a presedintelui Traian Basescu - 23 septembrie.

Daca cererea sa va fi aprobata si va beneficia de un numar suficient de voturi in Parlament, un scrutin popular privind suspendarea ar urma sa aiba loc pe data de 2 noiembrie, concomitent cu primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.

Ulterior, la observatia unei jurnaliste ca in Constitutie se prevede o perioada de maximum 30 de zile intre momentul suspendarii si cel al desfasurarii referendumului pentru demiterea presedintelui, avand in vedere ca intre datele inaintate pentru cele doua evenimente - 23 septembrie si 2 noiembrie - este un numar mai mare de zile, Tariceanu a precizat: "E o propunere pe care am avansat-o, va face subiectul unor discutii".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com