Basescu, despre Hellvig: L-a tradat pe Antonescu, ii vine si randul lui Iohannis, i-a dus geanta lui Voiculescu

Marti, 24 Februarie 2015, ora 21:43 8091 citiri
Foto: B1 TV

Fostul presedinte Traian Basescu spune despre Eduard Hellvig, desemnat de presedintele Klaus Iohannis pentru a fi directorul SRI, ca l-a tradat pe Crin Antonescu si "i-a dus geanta lui Voiculescu".

Intrebat, marti seara, intr-o emisiune la B1 TV, daca l-a surprins nominalizarea lui Hellvig pentru conducerea serviciului, fostul sef al statului a raspuns: "In mod cert nu-mi poate produce surprize. A fost surpriza nominalizarii, dar surprize prin ce spune nu".

Basescu, despre Hellvig: L-a tradat pe Antonescu, ii vine si randul lui Iohannis, i-a dus geanta lui Voiculescu

"Nu il cunosc practic, dar pentru mine un om care a inceput in politic ducand geanta lui Voiculescu, tradandu-l pe Crin Antonescu si ramanand la fel de lipit de Iohannis... Si maine ii va veni si randul lui Iohannis, daca Hellvig ramane acelasi tip de om", a continuat Traian Basescu.

De asemenea, acesta a precizat ca pentru el a reprezentat un soc "anuntarea axei noi Bucuresti-Berlin-Washington".

"Premierul de la Grivco l-a numit pe omul lui Voiculescu", a continuat fostul presedinte, facand referire la presedintele Klaus Iohannis si la Eduard Hellvig.

Udrea ataca propunerea lui Hellvig la sefia SRI: E ales de Coldea, va lua pozitie de drepti (Video)

"E o numire gresita, din punctul de vedere al semnificatiei. Romania avea nevoie in fruntea serviciilor de informatii de doi atlantisti, pentru a da credibilitate", a subliniat Traian Basescu.

Intrebat de ce l-a desemnat Klaus Iohannis pe europarlamentarul PNL pentru conducerea SRI, fostul sef de stat a replicat: "Sunt considerente pe care eu nu le pot explica. Nu vreau sa vorbesc nici de lipsa de experienta, nici de intelegerea semnificatiilor".

In schimb, Basescu sustine ca fostul sef SRI George Maior "indeplinea toate conditiile" pentru a fi numit, in toamna anului 2006.

"Nu poti sa ii reprosezi unui presedinte ca a fost o greseala, poate asta a fost optiunea dansului, semnalul catre Berlin", a mai comentat fostul sef al statului decizia lui Iohannis de a-l numi pe Hellvig in fruntea SRI.

"Lui Iohannis ii mai trebuie timp ca sa controleze serviciile", a adaugat Traian Basescu.

Iohannis l-a propus pe Eduard Hellvig sef la SRI: Am cautat pe cineva pregatit

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi seara, ca l-a propus pe Eduard Hellvig pentru conducerea Serviciului Roman de Informatii.

Presedintele a spus despre Eduard Hellvig ca este o persoana care cunoaste actorii politici si care are suficiente cunostinte despre activitatea SRI. Europarlamentarul PNL a primit aviz favorabil, marti, de la comisia privind exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, in urma audierii.

Eduard Hellvig, unda verde pentru sefia SRI de la comisie

Saptamana trecuta, Traian Basescu a criticat propunerea lui Eduard Hellvig la sefia SRI, catalogand-o drept "socanta" si apreciind ca liberalul este "omul lui Voiculescu": "'Premierul de la Grivco' reuseste sa nominalizeze pentru sefia SRI un om al lui Voiculescu. Socant!!!".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News