Basescu, despre fostul sef ANAF: Sluga de Diaconu a preferat sa il linga pe Ponta. Trebuia sa ii ia DNA-ul

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 21:53
6745 citiri
Basescu, despre fostul sef ANAF: Sluga de Diaconu a preferat sa il linga pe Ponta. Trebuia sa ii ia DNA-ul
Foto: Arhiva/Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca Gelu Diaconu, demis din fruntea ANAF dupa ce a fost pus sub acuzare de DNA, a preferat sa nu puna in aplicare o lege (evacuarea Antenelor - n.red.), ci sa-l "linga" pe premierul de atunci, Victor Ponta.

Antenele, evacuate - Fostul sef ANAF e cel care a semnat ordinul - jurnalistii postului cred contrariul

Traian Basescu este de parere ca Gelu Diaconu are partea sa de vina, din moment ce "Antenele" nu au fost evacuate in mandatul sau: "Daca exista niste probleme, exista si din partea statului. Prima si cea mai importanta e de ce statul nu a pus in aplicare hotararea imediat ce a fost emisa. Raspunde cineva pentru nepunerea in aplicare?

Aceasta sluga, Diaconu, care a fost seful ANAF, si care intre lege si a il linge pe premier, a preferat sa il linga pe Victor Ponta, are vreo explicatie pentru intarzierea aplicarii legii? Eu zic ca da, si daca Ponta i-a spus sa nu o puna in aplicare, este in mod egal responsabil", a declarat Traian Basescu la Nasul TV.

"Pentru asa ceva, trebuia sa ii ia DNA-ul de mult si pe Diaconu si pe Ponta", a mai spus fostul presedinte.

Gelu Diaconu a fost demis din fruntea ANAF dupa ce a fost pus sub acuzare de catre DNA. La scurt timp, fostul sef al Fiscului i-a luat apararea lui Victor Ponta, si el trimis in judecata de DNA pentru fapte de coruptie.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) actioneaza in instanta pentru evacuarea televiziunilor trustului Intact din unele sedii in care functioneaza in prezent.

Fiscul s-a adresat Judecatoriei Sectorului 1 pentru a obtine un ordin de executare silita, astfel incat Antenele sa plece fortat din sedii, intrucat nu au acceptat sa o faca voluntar.

ANAF merge mai departe: Cere in instanta evacuarea fortata a Antenelor

Este vorba de imobilele intrate in posesia statului prin decizia judecatoreasca din august 2014, cand a fost condamnat la inchisoare Dan Voicuescu.

Deschiderea procesului este urmatorul pas, dupa ce ANAF a notificat pe 15 februarie televiziunile sa evacueze cladirile in cinci zile lucratoare.

Pentru ca termenul legal a fost depasit, iar posturile din trustul lui Dan Voiculescu se afla tot acolo, Fiscul a stabilit ca se impune evacuarea fortata a Antenelor si s-a adresat Justitiei.

Asta pentru ca ANAF are doar dreptul sa notifice, nu si sa execute silit un imobil. Pentru aceasta procedura este necesar un ordin judecatoresc.

Tribunalul Bucuresti a respins, luni dupa-amiaza, solicitarea Antena Group de amanare a executarii silite cu 30 de zile, aceasta fiind una dintre cele 4 cereri de emitere a unor ordonante presedintiale depuse de reprezentantii trustului fondat de Dan Voiculescu.

Inca o veste proasta din instanta pentru Antene

Instanta urmeaza sa decida si asupra unei alte solicitari similare. Deciziile Tribunalului Bucuresti pot fi contestate la Curtea de Apel Bucuresti de catre Antena Group.

Fiind vorba despre ordonante presedintiale, Curtea de Apel Bucuresti va fixa un termen foarte scurt pentru judecarea acestor cereri, de maximum 1-2 zile.

Daca toate solicitarile vor fi respinse, ANAF va putea sa puna de indata in executare sentinta judecatoreasca referitoare la evacuarea cladirilor in care functioneaza cele 5 televiziuni, impreuna cu executorii judecatoresti.

Evacuarea printr-un ordin judecatoresc se obtine doar de la instanta de judecata si tot in procedura de urgenta, asa ca este foarte probabil ca pana la sfarsitul acestei saptamani sa se stie daca se ajunge sau nu la evacuare, in cazul in care ANAF si Antena Group nu ajung prin mediere la o solutie de compromis.

Cele 5 zile pe care Antena Group le avea la dispozitie pentru evacuare voluntara au expirat in acest weekend.

ANAF a anuntat, vineri seara, ca incepe demersurile pentru scoaterea la licitatie a bunurilor confiscate in dosarul ICA, inclusiv cladirile Intact.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu Gelu Diaconu Ponta, #Basescu evacuare Antene, #Basescu fost sef ANAF evacuare Antene , #presedinte Miscarea Populara