Basescu, despre excluderea lui Geoana: Nu am vazut prostie mai mare

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 23:36
7740 citiri
Basescu, despre excluderea lui Geoana: Nu am vazut prostie mai mare
Foto: TVR

Traian Basescu a comentat, luni seara, vizibil amuzat, exluderea lui Mircea Geoana din PSD, spunand ca nu a vazut pana acum prostie mai mare in politica romaneasca. Totodata, el i-a invitat pe pedelistii "cinstiti" sa voteze mai bine proiectul USL de reducere a numarului de parlamentari la 300, decat sa se opreasca la 388.

Invitat la TVR intr-o editie speciala, in care a vorbit pe larg despre situatia economiei si a justitiei, seful statului nu a dorit sa faca decat un scurt comentariu pe tema scandalului din PSD.

"Nu am vazut prostie mai mare decat sa pui pe tava functia din care mai puteai sa faci ceva politica legislativa!", a spus Traian Basescu razand in stilul binecunoscut.

Intrebat daca il vede pe Geoana in vreunul dintre partidele aflate la Putere, seful statului a raspuns: "In interiorul PDL e exclus!", adaugand doar ca nu il vede pe fostul presedinte PSD nici in PDL nici in UNPR.

Geoana, propus pentru inlocuire la Senat si excludere din PSD

"Austeritate pentru toti, pentru noi nu"

Pe de alta parte, intrebat daca mai are in vedere o remaniere a Guvernului, acum dupa incheierea vizitei FMI in Romania, Traian Basescu a raspuns prompt: "Daca premierul vine cu propuneri i le voi aproba foarte repede".

Totodata insa, el a respins ideea schimbarii premierului Emil Boc spunand ca nu crede ca e cazul sa avem instabilitate pe scena politica.

Traian Basescu a parut sincer revoltat de intelegerea la care a cazut luni coalitia PDL, UDMR, UNPR aflata la guvernare, referitoare la reducerea numarului de parlamentari la 388 si pastrarea parlamentului bicameral, spunand ca nu va fi de acord in cazul in care i se va prezenta un astfel de proiect de lege la promulgare.

Coalitia a decis: Vom avea alegeri comasate si mai putini parlamentari

"Nu voi satisface acest lucru, nu e cinstit. Daca luam recensamantul, nu se reduce numarul de parlamentari (...). Eu politicienilor de la PDL cinstiti le recomand sa sustina initiativa USL care vizeaza 300 de parlamentari, macar raspunde unuia dintre deziderate.

Politicienii nu pot sa spuna 'Austeritate pentru toti, pentru noi nu'. Si politicienii trebuie sa fie parte a procesului de austeritate", le-a transmis Traian Basescu reprezentantilor arcului guvernamental.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#excludere Geoana, #Basescu excludere Geoana, #basescu remaniere, #Basescu reducere numar parlamentari , #presedinte