Basescu, despre esecul privatizarii CFR Marfa: Ponta a vrut sa-si ajute un prieten

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 11:31
2462 citiri
Basescu, despre esecul privatizarii CFR Marfa: Ponta a vrut sa-si ajute un prieten
Foto: B1 TV

Presedintele Traian Basescu a vorbit, vineri, despre esecul privatizarii CFR Marfa, sustinand ca premierul Victor Ponta "a vrut sa-si ajute un prieten, pe Gruia Stoica".

Declaratiile au fost facute intr-o emisiune realizata de jurnalistii de la Evenimentul Zilei si prezentata live pe postul B1 TV.

"La CFR Marfa a vrut sa-si ajute un prieten, pe Gruia Stoica. A iesit prost, pentru ca miza aici era prelungirea termenului in speranta ca CFR va gasi o sursa de finantare. CFR Marfa nu e companie de tip chiosc, are potential urias.

Ponta anunta o noua procedura de privatizare a CFR Marfa - afla termenul (Video)

Privatizarea nu se poate face intr-o luna-doua, trebuie facuta o documentatie, trebuie prezentata compania in toate marile centre financiare in vederea privatizarii. Va dura luni de zile. Nu pun anunt in trei ziare romanesti", a precizat presedintele.

Basescu a mai spus ca "CFR Marfa este la fel ca TVR: totul e sa o impingi in insolventa. Si sa vina unul ca Ghita sau Voiculescu sa o cumpere pe nimic", adaugand ca privatizarea CFR Marfa va fi una "ca la carte" incepand de acum.

Esecul privatizarii CFR Marfa a ridicat mari semne de intrebare in ceea ce priveste viitoarele investitii majore in Romania, sustin analistii. Privatizarea companiei a esuat, luni seara, pentru ca nu au fost indeplinite conditiile.

Statul nu vrea sa privatizeze CFR Marfa, clasa politica pune piedici - semnalele transmise investitorilor

Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), firma care a castigat licitatia, a precizat ca i s-a spus ca plata nu poate fi facuta, asadar tranzactia nu poate fi finalizata.

El a explicat ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea structurii actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a-si da avizul. In consecinta, nu ar fi avut rost sa plateasca restul de 172 milioane de euro.

Pe de alta parte, Ministerul Transporturilor sustine ca si-a indeplinit toate obligatiile din contractul de privatizare cu CFR Marfa.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#Traian Basescu Ponta CFR Marfa, #Traian Basescu esec privatizare CFR Marfa, #Traian Basescu Ponta favor prieten , #presedinte
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
in traducere libera , ponta a vrut sa-si ajute un hot !