Basescu, despre dosarul lui Olteanu: Am avut cunostinta despre banii care se scoteau din Bulgaria

Duminica, 31 Iulie 2016, ora 09:23 8899 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Traian Basescu a declarat, sambata seara, ca a primit informatii, pe vremea cand era presedinte, despre banii scosi dintr-un cont din Bulgaria pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunarii, dar ca nu se cunostea destinatia lor.

Fostul presedinte a afirmat ca DNA nu stia motivul tranzactiei iar acum procurorii au aflat, cel mai probabil, in urma unui denunt detaliile tranzactiei.

"Am avut cunostinta despre banii care se scoteau din Bulgaria, ca erau operatiuni care s-au raportat. Banii s-au scos din Bulgaria, in trei transe de cate 300.000 (...) Probabil institutiile statului n-au actionat pentru ca n-au stiut pentru ce au fost. Au reusit sa afle ca s-au scos banii din Bulgaria, dar nu si ce s-a facut cu ei. (...) Se pare ca aici s-a cumparat numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei. Probabil acum procurorii au legat lucrurile in urma unui denunt.

Cred ca in acest caz tinta este primitorul banilor pentru ca a fost la schimb si Olteanu a facut greseala sa anunte el, ca presedinte al Camerei Deputatilor, cine va fi noul guvernator al Deltei. N-a anuntat-o Guvernul, n-a anuntat-o Tariceanu. (...) Am convingerea ca DNA nu a mai avut nevoie de suport popular pentru ca e cu temele foarte bine facute", a spus fostul sef al statului, la Romania Tv.

Citeste si ce a declarat Bogdan Olteanu la iesirea din arest

Traian Basescu a apreciat ca modul in care au actionat procurorii anticoruptie in dosarul legat de numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunarii arata ca DNA este sigura de dosarul pe care l-a insturmentat.

"Lucrurile s-au facut discret, fara spectacol. Nu au fost chemate televiziunile, nu a fost scos cu catuse la maini. Dupa linistea cu care DNA a dat drumul la acest caz si la masurile impotriva domnului Olteanu, DNA nu a avut nevoie de suport public si de spectacol pentru ca e sigura pe ea. Una este cand un om da bani la partid, dar nu vrea sa se inscrie acolo ca sa nu-i apara numele in Monitorul Oficial, alta cand este vorba de numirea unui om pe bani. Este mita", a declarat Basescu.

Totodata, fostul sef al statului spune ca nu crede ca Tariceanu a avut nevoie sa ia mita.

"Il stiu pe Tariceanu E un om cu bani, nu a avut nevoie sa ia o mita de un milion. La cat il cunosc, nu cred ca e omul care sa conditioneze o numire pe bani", a subliniat Basescu.

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu este acuzat de DNA ca a primit un milion de euro si sprijin electoral de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, in schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, in 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Bogdan Olteanu era presedinte al Camerei Deputatilor cand ar fi comis fapta de trafic de influenta, repectiv in iulie - noiembrie 2008. Banii de la Sorin Ovidiu Vintu ar fi ajuns la Bogdan Olteanu printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News