Basescu, despre dosarele Dragnea si Vosganian: Pentru USL e mai important sa-si apere oamenii decat MCV

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 20:59
2251 citiri
Basescu, despre dosarele Dragnea si Vosganian: Pentru USL e mai important sa-si apere oamenii decat MCV

Presedintele Traian Basescu, a declarat, luni seara, ca USL prefera sa-si apere oamenii din Guvern care au probleme cu justitia - premierul Liviu Dragnea si ministrul Economiei Varujan Vosganian -, decat sa permita tarii sa aiba un raport MCV favorabil.

Seful statului a subliniat ca, luni, Senatul a respins solicitarea DIICOT pentru urmarirea penala a ministrului Economiei.

"Nu fac alt cometariu, pentru ca nu e treaba mea, daca e indreptatita sau nu, dar cred ca blocarea accesului Parchetului la un membru al Guvernului este o greseala, cum cred ca o greseala este si mentinerea domnului Dragnea in Guvern.

Probabil ca USL nu mai simte nicio responsabilitate pentru un raport MCV bun. Este evident ca este mai important pentru ei sa isi apere oamenii decat sa permita tarii sa aiba un raport favorabil", a spus seful statului.

Basescu: Ponta, mai cinic si mai brutal decat Nastase

Acesta a mentionat ca politicul este o frana, in momentul de fata, nu doar catre intrarea Romaniei in spatiul Schengen, cat si spre respectabilitatea pe care o merita justitia romaneasca.

"Este clar ca politicul este o frana in calea evolutiei Romaniei si spre Schengen si spre un soi de respectabilitate pe care eu cred ca o merita justitia noastra. Datorita intamplarilor din Senat, din Guvern, vom primi aprecieri negative fata de tot ceea ce se intampla aici si e pacat", a mai declarat Traian Basescu.

Vosganian isi pastreaza imunitatea: Sunt pregatit sa-mi dau demisia de onoare

Senatorii au respins luni cererea de ridicare a imunitatii lui Varujan Vosganian, in vederea inceperii urmaririi penale in cazul sau. Votul a fost secret, cu bile. Au fost prezenti 174 de senatori, dintre care doar 151 si-au exprimat votul. 25 de voturi au fost pentru inceperea urmaririi penale, in timp ce 126 au fost impotriva.

Astfel, Senatul nu a admis cererea de urmarire penala in cazul ministrului Economiei, Varujan Vosganian. Potrivit regulamentului, aprobarea unei astfel de solicitari necesita votul majoritatii senatorilor prezenti.

In cele din urma, Vosganian si-a dat insa singur demisia, luni seara.

Liviu Dragnea, trimis in judecata

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis in judecata, de catre procurorii DNA, luni, pentru tentativa de frauda la referendum. Dragnea este acuzat ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtinerii unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu urmarire penala Vosganian, #Basescu USL ministri probleme justitie, #Basescu probleme justitie Guvern USL, #Basescu USL raport MCV, #Varujan Vosganian vot urmarire penala , #presedinte