Basescu, despre "biblioteca de dosare" pe numele sau: Ori imi dau NUP, ori ma audiaza!

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 13:24
2884 citiri
Basescu, despre "biblioteca de dosare" pe numele sau: Ori imi dau NUP, ori ma audiaza!
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca, desi nu a existat niciun dosar pentru cum s-au desfasurat licitatiile cand era ministru al Transporturilor sau primar al Capitalei, la Parchetul General exista "o biblioteca de dosare" pe numele sau.

"Ori va reconfirmati NUP-urile, ori trimiteti dosarele in instanta. Eu nu am nimic de negociat", scrie pe Facebook Traian Basescu, acuzand "oamenii turnatorului Voiculescu".

"Am fost ministru al Transporturilor in 5 guverne, timp in care s-au reabilitat peste 2.000 de km de drumuri nationale si peste 200 de km de cai ferate. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfasurare a licitatiilor.

Am fost primar general al Capitalei timp de 4 ani si jumatate, gestionand bugete de peste 1,2 miliarde dolari anual, cu lucrari mari cum ar fi contorizarea pentru incalzire a scarilor de bloc, modernizarea a 750 de puncte termice, modernizarea a 120 de km linii de tramvai, constructia liniei 41, asfaltarea a sute de km de strazi si bulevarde. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfasurare a licitatiilor.

Cu toate acestea, la PICCJ am o biblioteca de dosare penale generate de reclamatii ale oamenilor turnatorului Voiculescu, dosare care, dupa ce au primit NUP de la procurorii de caz, au fost redeschise in anul 2015 la cererea fostului procuror general Nitu", a mai sustinut fostul presedinte.

Basescu anunta ca va face plangere penala impotriva procurorului general interimar (Video)

Acesta a tinut sa sublinieze ca nu contesta dreptul PICCJ de a redeschide aceste dosare, ci "faptul ca toate sunt tinute deschise spre a fi utilizate politic".

"In opinia mea, procurorii au doua solutii si anume: ori constata temeinicia solutiei initiale a PICCJ de neincepere a urmaririi penale, sau ma audiaza dupa care trimit dosarul in instanta daca asa vor considera.

Prin mentinerea acestor dosare fara a lua o decizie, procurorii nu fac decat sa astepte momentul potrivit pentru a le utiliza conform dispozitiilor sefilor in interesul acestora sau in interes politic, ceea ce este inadmisibil.

Retineti, eu nu am nimic de negociat!", a mai notat fostul sef al statului.

Basescu: Este o inselatorie acuzatia de spalare de bani. Mi-a influentat o decizie politica importanta (Video)

Marti seara, acesta a anuntat ca ii va face plangere penala procurorului general interimar, Bogdan Licu, pentru abuz in serviciu, acuzandu-l ca i-a deschis dosare politice.

Traian Basescu: Am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani

Traian Basescu a precizat, in urma cu o saptamana, ca este suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002. Ulterior, fostul presedinte a spus ca acuzatia de spalare de bani este "o inselatorie".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Traian Basescu dosare Parchet, #Traian Basescu dosare NUP, #Traian Basescu audiere dosare , #presedinte