Basescu, despre acuzatiile de colaborare cu Securitatea: Nu va fi gasit un angajament

Duminica, 12 Mai 2019, ora 08:53
3875 citiri
Basescu, despre acuzatiile de colaborare cu Securitatea: Nu va fi gasit un angajament
Foto: Facebook Traian Basescu

Fostul presedinte Tarian Basescu declara, ca urmare a acuzatiilor de colaborare cu Securitatea, ca nu va fi gasit un angajament de colaborator, pentru ca niciodata nu a semnat un astfel de document.

Basescu a precizat la Romania TV ca nu a fost inca citat si a reluat afirmatiile conform carora va merge in instanta cand va fi chemat. El a explicat din nou ca are cinci adeverinte de necolaborare cu Securitatea, emise cu ocazia altor candidaturi ale sale si ca in 2002 a fost invitat la CNSAS sa ofere niste lamuriri, dar ca de aceasta data nu a fost solicitat.

De asemenea, a precizat ca nu stie ce contine dosarul CNSAS.

"Garantez ca niciodata nu va fi gasit un angajament, pentru ca niciodata nu am semnat un angajament", a tinut sa sublinieze fostul presedinte.

Traian Basescu a explicat ca nu vrea sa discute prea mult pe acest subiect pentru a nu prejudicia PMP, partidul al carui presedinte onorific este.

CNSAS a facut vineri precizari legate de procedura, in cazul dosarului privind stabilirea calitatii de colaborator al Securitatii pentru Traian Basescu, la o zi dupa ce a decis trimiterea dosarului in instanta si dupa ce in presa au aparut informatii pe aceasta tema.

CNSAS mentioneaza inclusiv ca o persoana poate fi considerata colaborator/lucrator al Securitatii numai in urma pronuntarii, de catre instanta competenta, a unei hotarari definitive care sa ateste aceasta calitate. Joi seara, Traian Basescu a calificat decizia CNSAS de a-l verifica din nou ca fiind corecta. El a negat ca ar fi avut numele conspirativ "Petrov".

"Colegiul a adoptat nota de constatare si a dispus introducerea la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a actiunii in constatare pentru stabilirea calitatii de colaboratoral Securitatii pentru urmatoarea categorie de persoane: art.3 lit.b, art.5 alin.1 (deputat sau senator in Parlamentul Romaniei, membru in Parlamentul European - 1 persoana", a anuntat joi CNSAS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Basescu angajament Securitate , #PMP