Basescu, deranjat ca a aflat din presa ca un candidat la primarie a fost condamnat pentru ucidere din culpa

Sambata, 06 Februarie 2016, ora 13:52
4463 citiri
Basescu, deranjat ca a aflat din presa ca un candidat la primarie a fost condamnat pentru ucidere din culpa
Foto: Facebook/Miscarea Populara

Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, le-a atras atentia sambata liderilor MP ca exista candidati la locale care nu sunt sinceri in ceea ce priveste trecutul lor, criticand faptul ca a aflat din presa ca un reprezentant al partidului a fost condamnat pentru ucidere din culpa.

Fotografia zilei: Basescu merge la Oradea pe mana unui condamnat penal

"In ansamblu, lucrurile merg bine si cred ca ne apropiem de obiectivul de a avea candidati in toate unitatile administrative. Va trebui insa sa declansam deja foarte rapid campania de strangere de semnaturi pentru candidatii care deja sunt nominalizati si asupra carora organizatiile sunt definitiv hotarate ca ii lasa sa candideze.

Ar putea fi si incidente si am observat un lucru asupra caruia va atentionez: sunt foarte multi oameni care vin in organizatii in ultima perioada. Atentie ca unii dintre ei, eu stiu doua cazuri in care sinceritatea nu-i da afara din casa cand se prezinta", a spus Basescu, la inceputul sedintei Colegiului National al Miscarii Populare.

El i-a atentionat pe liderii MP asupra "cunoasterii reale a celor care vin sa se inscrie in partid in ultima perioada".

Basescu anunta candidatii MP la primariile din tara: Surpriza mare in Capitala

"Este neplacut sa aflam ca a avut o condamnare pentru ucidere din culpa pentru un accident auto, dar este neplacut sa o aflam de la presa locala, sa nu ni se spuna cand vine sa se inscrie in organizatie. Eu nu spun ca un accident auto nu i se poate intampla oricui, (...) dar trebuie sa stim despre aceasta realitate din istoria cuiva care vrea sa se inscrie in Miscarea Populara", a afirmat Traian Basescu.

El a precizat ca la Colegiul National al Miscarii Populare se continua prezentarea propunerilor de primari, situatia cu reprezentantii in sectiile de votare, problemele organizatorice privind campania electorala si se va realiza o analiza a situatiei politice actuale.

La sedinta Colegiului National al MP participa si Horea Vuscan, anuntat marti candidat la Primaria municipiului Oradea.

Potrivit presei locale, Vuscan are o condamnare la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa, dupa ce in anul 2003 a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu trei morti.

In contextul declaratiilor presedintelui MP, Vuscan a precizat ca nu-si va retrage candidatura.

"Exista politicieni care intra in politica si isi castiga dosare si exista oameni ca si mine care isi asuma trecutul si acele evenimente tragice mi le asum. A existat o eroare fundamentala in presa locala. In acea sentinta este prevazuta cauza accidentului: neacordarea de prioritate a celor care veneau din fata. Mi-au taiat calea. Un eveniment tragic din care toata lumea a suferit. (...) Culpa care mi-a fost retinuta mie a fost ca circulam cu 78 de km la ora", a spus el, precizand ca a platit "moral, civil si financiar" pentru acest accident.

Vuscan a sustinut ca nu a ascuns acest accident si ca a vorbit despre acest lucru cu colegul sau de la Bihor.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#candidati MP primarie, #candidat MP condamnat ucidere , #presedinte Miscarea Populara