Basescu: Daniel Morar se incadreaza in portretul robot al candidatului ideal la presedintie

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 13:47 3013 citiri

Presedintele Traian Basescu crede ca fostul procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, se incadreaza in portretul-robot al candidatului pe care l-ar vedea reprezentand dreapta politica la alegerile prezidentiale.

"Un om care deja a probat ca a facut ceva pentru tara asta. Nu poti sa pui un incepator. Trebuie sa fie un politician care sa aibe suficienta experienta politica, unul care sa nu fi avut nimic in comun cu fostul regim.

Eu am invatat democratia, hai sa alegem unul care vine gata invatat. Crescut in democratie. Nu spun neaparat sa aiba 25 de ani, poate pe la 40 de ani, dar sa nu fi trait in societatea aia care ne facuse asistati si dependenti de stat", a declarat seful statului, invitat la Adevarul Live.

Basescu: Romania va deveni o importanta putere militara regionala LIVE

Intrebat daca Daniel Morar se potriveste acestor caracteristici, liderul de la Cotroceni a spus ca procurorul "se incadreaza in portretul robot al candidatului ideal la presedintie".

"Mi-ar place sa fie un om cu capacitate de negociere politica, nu ca mine din cand in cand, ci tot timpul sa poata negocia cu partidele de la putere si cele din Opozitie. Mi-ar place sa mai fie un politician care, daca a venit cu un apartament in politica, sa il gaseasca candidatura la presedintie tot cu un apartament", a adaugat presedintele Traian Basescu.

Intrebat daca George Maior, directorul Serviciului Roman de Informatii, se incadreaza in profilul candidatului ideal al dreptei in cursa pentru Cotroceni, Traian Basescu a spus: "Se incadreaza, sunt mai multi care se incadreaza, dar nu dau nume. S-ar putea ca romanii sa voteze altceva decat vad eu".

Totodata, seful statului a refuzat sa enumere o lista de nume de candidati pe care i-ar vedea reprezentand dreapta politica la alegerile prezidentiale din toamna aceasta, spunand ca "mereu omite pe cineva" si ca apoi ii pare rau.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News