Basescu: Daca s-ar fi pus problema inchiderii emisiei, as fi fost un aparator al Antenelor!

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 07:28
7407 citiri
Basescu: Daca s-ar fi pus problema inchiderii emisiei, as fi fost un aparator al Antenelor!
Foto: Facebook/Traian Basescu

Traian Basescu a reactionat cu ceva intarziere la scandalul ANAF-Antena3 declansat luni seara.

Seful Miscarii Populare isi justifica delay-ul spunand ca a asteptat sa vada ce atitudine vor adopta jurnalistii de la Antena 3 fata de masura luata de ANAF privind evacuarea sediilor.

"Am vrut sa vad atitudinea invataceilor turnatorului Voiculescu, intr-un moment aparent dificil pentru ei, dar pe care tot ei l-au creat refuzand sa respecte o hotarare judecatoreasca definitiva. Nici urma de demnitate la acesti oameni, nici urma de decenta, nici urma de respect pentru adevar", scrie pe Facebook Traian Basescu.

Acuzatiile fostului sef de stat continua. Acesta sustine ca a "vazut ore intregi de minciuna in interpretarea magistrala a unor manipulatori profesionisti".

Basescu nu uita sa aminteasca de perioada in care aceiasi jurnalisti "strigau in numele turnatorului Voiculescu sa fie inchise Realitatea TV, B1TV sau EvZ".

Descrierea a ceea ce a vazut la Antena 3 este pe masura celui pe care trustul Intact si Dan Voiculescu l-au tratat drept cel mai mare dusman in ultimii ani:

"O haita care mintea sustinind ca sunt impiedicati la libera exprimare si care isi insela minut de minut telespectatorii, fara rusine, fara unda de remuscare, in numele banului, in numele puterii pe care si-o asuma de a nu respecta legea sau in numele turnatorului Voiculescu.

Mincinosii de la Intact, sub bagheta Raspopitului, au pus totul sub falsul impiedicarii dreptului la libera exprimare si a incetarii emisiei".

Fostul presedinte aminteste ca, in realitate, "trustul Intact dispune de alte doua sau trei studiouri inchiriate la ROMEXPO, precum si de teatrul Excelsior, toate complet echipate pentru transmisiuni de televiziune", si ca principalele emisiuni ale Antenei 3 se transmit de la teatrul Excelsior si nu din Baneasa (sediul care trebuie evacuat).

Basescu nu are insa doar cuvinte de ocara pentru angajatii trustului, ba chiar spune ca "i-a fost tare mila de multe dintre vedetele trustului, in mod deosebit cele de la emisiunile de divertisment, care au trebuit sa raspunda prezent la chemarea la lupta a haitei mincinoase de la Antena 3. Cei mai multi nu stiau legea, dar toti stiau ca nu se pune problema intreruperii emisiei. Am avut totusi senzatia ca le era frica de gruparea Gadea, Badea, Dumitrescu, Tudor, Grecu, Stoicescu, Stancu, Ursu - o secta de propagandisti ai minciunii si urii, care adesea parca ar fi un grup de executie de tip mafiot in slujba turnatorului Voiculescu".

ANAF cere Antena 3 sa evacueze sediul in 5 zile: Jale mare in direct cu Gadea, Badea, Ursu, Grecu

In scandalul Antena 3 - ANAF intervine si CNA: Dezinformare si santaj public!

Daca toate aceste insulte nu ar fi fost de ajuns, Basescu adauga ca "la Antena 3 doamna judecatoare Camelia Bogdan este pur si simplu linsata in emisiunea doamnei Dana Grecu, fara nici un argument real si cu participarea unui unsuros lider sindical al politistilor, doar pentru faptul ca a avut curajul sa stabileasca adevarul in cazul ICA".

Intr-un Post Scriptum la aceasta postare in care a vituperat la adresa jurnalistilor Antena 3, Basescu adauga ca nu va sustine niciodata ca tot ce transmite acest post "este minciuna si manipulare".

"Sustin insa ca secta mincinoasa condusa de Gadea este utilizata de turnatorul Voiculescu pentru executii mediatice ale oamenilor politici si ale familiilor lor, atunci cand acestia nu se supun turnatorului Voiculescu", acuza Basescu.

La finalul interventiei pe reteaua sociala, fostul presedinte transmite 4 concluzii:

"1. ANAF a procedat perfect legal, facand o notificare neexecutorie conform art. 1039 din Codul de Procedura Civila.

2. Evacuarea fortata a cladirii din Baneasa se poate face numai in baza unei hotarari judecatoresti (art. 1041 din Codul de Procedura Civila).

Premierul Ciolos, chemat in Senat sa dea socoteala pentru evacuarea Antena 3

Aberatia zilei: Senatul, facut pres in fata Antenei 3

3. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a reusit astazi sa demonstreze de ce MCV-ul nu poate inceta. Cand mobilizezi Senatul Romaniei impotriva punerii in aplicare a unei hotarari judecatoresti definitive arata atitudinea primitiva a unui politician inca ancorat in trecutul comunist. Sper ca domnul Ciolos nu se va prezenta in fata Senatului. Daca ar fi fost chemat pentru a raspunde legat de bebelusii morti din Arges ar fi fost obligat sa se prezinte.

4. Daca s-ar fi pus problema inchiderii emisiei antenelor, va asigur ca as fi fost un aparator al lor".

ANAF a notificat oficial, luni, conducerea celor 5 televiziuni detinute de familia Voiculescu ca trebuie sa paraseasca cele doua cladiri in care isi desfasoara activitatea in prezent, pentru ca ele sa fie valorificate in vederea recuperarii prejudiciului de 60 de milioane de euro stabilit de instanta in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare.

La scurt timp, vedetele postului Antena 3 au sustinut ca se incearca intreruperea emisiei, din ratiuni oculte.

Marti, in Senatul Romaniei, a fost dezbatut acest caz drept o incercare de ingradire a libertatii de exprimare. Premierul Dacian Ciolos a fost chemat sa raspunda pentru actiunile ANAF, institutie aflata in subordinea sa, iar miercuri dimineata se va duce in Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Basescu ANAF Antena3, #Basescu Tariceanu Senat Antena 3 , #presedinte Miscarea Populara