Basescu: Daca mai fac o suspendare, o sa cer prelungirea mandatului. Ponta ar fi infrant

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 23:59
6853 citiri
Basescu: Daca mai fac o suspendare, o sa cer prelungirea mandatului. Ponta ar fi infrant
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca, daca va mai fi suspendat a treia oara si nu va fi demis, va cere prelungirea mandatului cu perioada in care a fost suspendat din functie si in precedentele doua dati.

Intrebat, marti seara, intr-o emisiune la B1 TV, daca isi va cere prelungirea mandatului, Traian Basescu a raspuns: "Pentru cele doua suspendari nu, dar daca mai fac o suspendare, da".

"Nu mi-am primit salariul, n-am contribuit la CASS, nimic. Daca mai fac una, vorba lui Dragnea, o sa-mi trimita martisoare la Cotroceni. Daca o fac, ar fi o masura antinationala", a explicat presedintele.

Acesta a precizat ca, daca referendumul de demitere i-ar da castig de cauza si ramane presedinte, Victor Ponta ar fi infrant dinainte de turul 2 al prezidentialelor.

"N-as vrea sa fiu in pielea lui Ponta cu mine la Cotroceni, ar fi infrant inainte de turul 2. Daca pe 2 noiembrie avem referendum de demitere si eu nu sunt demis, ei (Ponta si Tariceanu - n.red.) sunt infranti in turul 2 amandoi", a mai spus seful statului.

Basescu, despre o posibila noua suspendare: Cu cine ar discuta Biden si Merkel, cu Zgonea?

Ipoteza unei "prelungiri" a celui de-al doilea mandat de presedinte a fost evocata de Traian Basescu si in toamna anului 2013, intrebat daca ii este teama de o a treia suspendare: "Sa aiba grija ca-mi aduc aminte de Constitutie, unde mandatul presedintelui este de cinci ani si vreo doua luni n-am avut serviciu. N-as vrea sa fiu pus in situatia sa le aduc aminte, sa nu faca vreun efort sa mi-l prelungeasca".

Basescu apara televiziunile: Ponta, mai cinic si mai brutal decat Nastase

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a evocat luni seara varianta ca Traian Basescu sa fie inca la Palatul Cotroceni la inceputul lunii martie, in cazul unei a treia suspendari. De asemenea, reactii ezitante privind o noua suspendare a presedintelui au avut si ultimii doi candidati ai PSD la alegerile prezidentiale, Mircea Geoana si Victor Ponta.

PSD nu e de acord cu Tariceanu: De ce mai facem suspendarea cand oricum Basescu pleaca?

Dragnea, despre suspendare: Sa nu ne trezim ca dam martisoare cu Basescu la Cotroceni si Ponta pe tusa

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni data cand Parlamentul va vota asupra cererii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, 23 septembrie.

Daca cererea sa va fi aprobata si va beneficia de un numar suficient de voturi in Parlament, un scrutin popular privind suspendarea ar urma sa aiba loc pe data de 2 noiembrie, concomitent cu primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.

Ulterior, la observatia unei jurnaliste ca in Constitutie se prevede o perioada de maximum 30 de zile intre momentul suspendarii si cel al desfasurarii referendumului pentru demiterea presedintelui, avand in vedere ca intre datele inaintate pentru cele doua evenimente - 23 septembrie si 2 noiembrie - este un numar mai mare de zile, Tariceanu a precizat: "E o propunere pe care am avansat-o, va face subiectul unor discutii".

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Traian Basescu suspendare, #Basescu prelungire mandat, #Basescu Ponta suspendare , #suspendare Basescu
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
:)))) E clar, Presedintele are glume in program !!
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
La 3 suspendari, cica Base are un mandat gratuit