Basescu: Daca eu conduceam PD-L, Preda si Voinescu nu ar fi fost in partid

Miercuri, 11 August 2010, ora 16:07
3065 citiri
Basescu: Daca eu conduceam PD-L, Preda si Voinescu nu ar fi fost in partid

Presedintele Traian Basescu i-a atacat miercuri foarte dur pe fostii sai consilieri Cristian Preda si Sever Voinescu, acum membri foarte vocali ai PD-L, dar si pe liderii Opozitiei, spunand ca daca el insusi ar mai fi fost membru PD-L l-ar fi facut "pulbere" pe Crin Antonescu care se plange ca i s-a taiat salariul.

Intr-un interviu acordat la Radio Romania Actualitati, Traian Basescu a spus ca analizeaza daca merita sa mai aiba o a treia intalnire la Snagov cu conducerea PD-L, in conditiile in care, in presa, implicarea sa in partid a fost criticata de unii parlamentari ai partidului.

"Eu nu m-am implicat niciodata si va asigur ca, daca m-as fi implicat, PD-L ar fi fost mult mai precis in actiunea politica", a spus seful statului.

"Indiferent daca s-ar fi numit Cristian Preda, Sever Voinescu sau Radu F. Alexandru, nu ar fi fost in partid daca eu conduceam partidul. Confruntarea de idei trebuie facuta in interiorul partidelor, nu iti poti permite luxul sa incerci sa iti creezi notorietate atacand partidul", i-a criticat presedintele pe fostii sai consilieri.

Intrebat daca este convins ca acesta este scopul urmarit de democrat-liberalii care ataca Guvernul Boc, presedintele a raspuns foarte ferm: "Categoric da, si asta reflecta lasitatea lor. Ei nu au curajul sa se duca in partid si sa spuna aceste lucruri, e usor sa de duci la televizor".

L-as fi facut pulbere pe 'marele om de stat' cu prezenta 1% in Parlament

"Nu asa functioneaza partidele. Eu daca as fi fost parlamentar, pe declaratia facuta de 'marele om de stat' care s-a plans de taierea salariului, dar are prezenta de 1%, l-as fi facut pulbere, daca eram din PD-L", a mai spus presedintele, referindu-se la declaratiile recente ale lui Crin Antonescu.

Antonescu: Sunt manios pentru taierea de 25%, sunt doar bugetar (Video)

Seful statului i-a acuzat pe democrat-liberali ca nu ataca Opozitia pe tema lipsei de solutii de iesire din criza.

"Uitati-va la lipsa de reactie a acestor politicieni legat de lipsa de solutii a partidelor de opozitie. Maine as chema PNL si PSD la guvernare, dar daca PD-L se misca greu in sensul reformarii Romaniei, a institutiilor statului, a aplatizarii deficitelor structurale, imaginati-va cum ar fi cu PSD si PNL, care le-au creat. Singura solutie poltica minim credibila, care poate sa impinga reformele structurale, este aceasta alianta", s-a aratat convins seful statului.

Intrebat direct ce se va intampla in cazul in care Guvernul Boc va cadea la toamna, in urma unei motiuni de cenzura, Traian Basescu a admis ca exista acest risc, dar a avertizat Opozitia ca "trebuie sa stie bine ce face".

"Daca este dispusa sa faca reformele la care Romania s-a angajat si de care are nevoie, foarte bine. Dar daca nu este dispusa si va genera o cadere ca cea de anul trecut, cand au lasat tara fara guvern doar din interes politic, bine ar fi sa stea retinuti, pentru ca orice criteriu de evaluare a unei tari cand imprumuta bani pleaca de stabilitatea politica", a atras atentia seful statului, adaugand ca daca PSD si PNL vin cu un program prin care sa garanteze reformele structurale i-ar aduce la guvernare, "de ce nu?".

Presedintele a subliniat ca in cazul unui succes al motiunii de cenzura ar adopta "atitudinea interesului national".

"Partidele care s-ar angaja pe un program sa accelereze reformele structurale, ar fi cele cu care as face guvernul. Nu as avea nicio ezistare daca PSD si PNL vin cu un proogram, nu as avea nicio ezitare sa desemnez un premier. Dar la momentul de fata, prin declaratii si incompetenta nu dovedesc ca pot sa vina la guvernare pe timp de criza", a subliniat seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Basescu Voinescu Preda PDL, #Basescu Antonescu, #Basescu atac PDL , #presedinte
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Basescu e un tip dur, s-a format ca om pe vremea cand era comndant de vas pe flota romaneasca de petroliere si cand toti cei care voiau sa ajunga sefi adoptau stilul dur. Duritatea lui insa depasea cu mult pe cea a majoritatii. Demult, din perioada in