Basescu cere eliminarea pensiilor speciale: Eu am 2.980 de lei, tortionarul Ficior avea 5.500!

Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 10:39
18113 citiri
Basescu cere eliminarea pensiilor speciale: Eu am 2.980 de lei, tortionarul Ficior avea 5.500!
Foto: Arhiva Ziare.com

Traian Basescu sustine ca trebuie sa dispara pensiile speciale, facand o comparatie intre el si tortionarul Ioan Ficior, care a murit in inchisoare la varsta de 90 de ani.

"Cand doamna Olguta vrea sa vina sa se prezinte ca mama noii legi a pensiilor, sa aiba in vedere ca fara rezolvarea si punerea in aceasta lege si a furtului de bani care inseamna pensiile speciale nu a rezolvat problema sistemului de pensii din Romania.

Eu am iesit la pensie cu 2.980 de lei pensia de comandant de nava, de fost ministru, de fost presedinte. Am iesit cu 2.980 de lei pensie si Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru ca e la pensii speciale.

Deci un fost presedinte are o pensie mai mica. Daca ai fost presedinte 10 ani si vreo 10 ani prin guverne si 12 ani comandant de nava, iesi cu 2.980 de lei, daca ai fost tortionar iesi cu 5.500 de lei", a spus Traian Basescu, joi seara, intr-o emisiune difuzata de B1 TV.

"Un cinism incredibil in a minti"

Senatorul PMP a adaugat ca Guvernul "a tras teapa" cand a mers pe linia maririi pensiilor si salariilor, iar Romania merge pe imprumuturi, lucru care va mai putea dura maximum doi sau trei ani.

"Noi mergem pe bani imprumutati. Nu mai poate tine mai mult de doi, trei ani. Trebuie sa merge pe investitii cat mai repede. Guvernul asta a avut doua linii, salarii si pensii. Sa stiti ca la amandoua a dat teapa.

Marirea de 25% a salariilor a fost facuta prin trecerea contributiilor de la angajat la angajator. Iar la pensii, sunt pensionar si trebuia sa primesc la pensie o indexare de 5%, de la 1 ianuarie, plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit ca a ramas ca ne mareste Olguta pensiile in 2019. Ne-a luat vreo 9% din pensie anul acesta.

5% inflatia plus 50% din cresterea salariului brut pe economie, care mai insemnau vreo 3 sau 4 procente, iaca sunt 9%. Degeaba imi da 10% la anul", a completat Basescu.

Acesta a mai spus ca PSD si ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, au "un cinism incredibil in a minti" cand vorbesc despre marirea pensiilor si salariilor, iar pretul la alimente si gaze a crescut considerabil.

"Eu nu spun ca nu sunt corectii de facut, dar le-a amanat doamna Olguta pentru 2022. Ganditi-va ca au in programul de guvernare cresterea salariilor cu 25% si el a venit si a zis da, mutam contributiile de la angajator la anagajat si o tara intreaga a ramas prostita cum ne-a marit noua salariile.

Un cinism incredibil in a minti. Asta cu 'va maresc cu 10% pensiilor, dar nu va dau indexarea la 1 ianuarie'. Este incredibil.

In timpul acesta gazele au crescut cu 5%, vine iarna, alimentele au crescut preturile, pretul la cartofi a crescut cu 22%, un aliment de baza, cartoful, painea, carnea de pasare, nu numai pentru pensionari, ci pentru tot romanul. Deci e o pacaleala cu un cinism formidabil dar au o forta mediatica incredibila", a conchis Traian Basescu.

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, noul proiect al Legii Pensiilor. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, la finalul sedintei Executivului, ca nicio pensie nu va scadea dupa recalculare, ca nu se modifica varsta standard de pensionare si nici stagiul de cotizare.

Aceasta a adaugat ca impactul financiar al legii va fi in 2019 de 8,4 miliarde de lei, urmand sa ajunga in 2022 la 81 de miliarde de lei.

Tortionarul Ioan Ficior a murit, pe 26 septembrie, la Spitalul Penitenciar Jilava, la varsta de 90 de ani. Acesta se afla in detentie, dupa ce a fost condamnat la 20 de inchisoare pentru infractiuni contra umanitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Basescu pensie Ficior, #Basescu pensii speciale , #Senat