Basescu avertizeaza ca tot mai multi romani vor fi rapiti de teroristi: Ponta si Iohannis treziti-va!

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 16:24
4025 citiri
Basescu avertizeaza ca tot mai multi romani vor fi rapiti de teroristi: Ponta si Iohannis treziti-va!

Fostul presedinte Traian Basescu iese din nou la atac in cazul romanului rapit la inceputul lunii aprilie in Burkina Faso, criticandu-i pe Victor Ponta si Klaus Iohannis ca nu fac nimic pentru a-l salva.

Basescu a subliniat, vineri, ca a trecut aproape o luna de cand cetateanul roman a fost rapit, iar Ponta si Iohannis nu isi amintesc de el decat atunci cand sunt intrebati de jurnalisti. Cu toate acestea, fostul sef al statului greseste numele romanului, identificandu-l drept Iulian Gheorghe, desi pe acesta il cheama Iulian Ghergut. Basescu scrie gresit si numele lui Omar Hayssam.

Ulterior, fostul presedinte a corectat numele romanului rapit, nu insa si pe cel al lui Hayssam.

Iohannis, despre lipsa de reactie dupa rapirea romanului in Burkina Faso: Nu trebuie sa ies eu la microfon

Basescu a folosit acest prilej si pentru a aminti de episodul jurnalistilor rapiti in Irak, acuzand presa ca face "tot soiul de conexiuni fara nicio legatura cu realitatea".

"De aproape o luna, cetateanul roman Iulian Gheorghe (sic!) a fost rapit in Burkina Faso. Este drept ca presedintele tarii si premierul isi aduc aminte de acest lucru doar daca sunt intrebati de presa. Si pe acest fond, de cateva zile in spatiul public revine episodul rapirii ziaristilor din Irak.

Iar pentru a masca dezinteresul pentru soarta romanului rapit, reteta propagandei este sa scoata cate un palavragiu la televizor care sa presupuna cat de ilegal au fost recuperati cei trei ziaristi rapiti in Irak in 2005 si sa faca tot soiul de conexiuni fara nicio legatura cu realitatea, legate de traficul de armament sau de beneficii banesti obtinute de pe urma rapirii ziaristilor.

Probabil cei care l-au ajutat pe Omar Haysam (sic!) sa fuga din tara n-or sa-mi ierte niciodata ca mi-am asumat recuperarea ziaristilor cu devoalarea actiunii ticaloase a unui sirian devenit cetatean roman si la un pas sa devina deputat PSD. Dar daca ceva le-a starnit furia, acest lucru a fost readucerea in tara a lui Omar Haysam (sic!). Daca as mai fi avut ceva timp si Mohamed Munaf, alt ticalos, ar fi fost recuperat cu toata cetatenia lui americana", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Cele mai noi detalii despre romanul rapit in Burkina Faso

Fostul presedinte a avertizat ca tot mai multi romani vor fi rapiti in lume, daca autoritatile romane le transmit teroristilor semnalul ca sunt neputincioase sau indiferente.

"Eu am tratat rapirea cetatenilor romani ca fiind o agresiune terorista la adresa statului si am actionat in consecinta. Altii isi ascund indiferenta si neputinta la umbra celulelor de criza de la MAE sau a unor palavragii obsedati chemati pe la televiziuni.

Dar retineti: daca gruparile teroriste vor simti ca suntem indiferenti sau neputinciosi, vom avea tot mai multi cetateni rapiti aiurea prin lume. Asa ca, domnilor Ponta si Iohannis treziti-va si puneti in miscare toata forta institutiilor statului. Daca nu stiti, va spun eu ca este imposibil sa nu avem resurse in Africa de Vest. Nu faceti din Iulian Gheorghe (sic!) simbolul neputintei voastre si a Romaniei, pentru ca vor plati romani nevinovati, nu voi", a conchis Basescu.

La randul sau, Ponta a vorbit despre romanul rapit in Burkina Faso, la o conferinta sustinuta la Craiova, dupa sedinta comuna de guvern Romania-Bulgaria-Serbia.

"Facem eforturi. Pana nu avem lucruri clare, prefer sa comunicam prin celula de criza si partenerii nostri. Sa nu fim exagerat de optimisti, nici pesimisti", a declarat premierul, raspunzand la intrebarea unui jurnalist in legatura cu soarta cetateanului roman.

Nu este pentru prima data cand fostul sef de stat ii critica pe Iohannis si Ponta cu privire la modul in care gestioneaza cazul romanului rapit in Burkina Faso. Basescu a mai facut asta si la cateva zile dupa incidentul din Africa, spunand ca "marele ghinion al lui Iulian Ghergut este ca ambii decidenti (Ponta si Iohannis - n.red.) sunt in vacanta".

Basescu, atac la Iohannis si Ponta in cazul romanului rapit in Burkina Faso

Romanul rapit, eforturi de cautare

Cinci barbati inarmati si purtand turbane au rapit sambata trecuta un "ofiter de securitate roman" care lucra la mina de mangan de la Tambao, o mica localitate din nordul Burkina Faso, situata la aproximativ zece kilometri de Niger si Mali. Este vorba despre Ghergut Iulian, in varsta de 39 de ani.

Roman rapit in Burkina Faso: MAE anunta ca nu a fost ranit in schimbul de focuri

Un militar de rang inalt din Burkina Faso a declarat marti ca rapitorii au traversat fluviul Niger si se afla in nordul Mali, o zona asupra carora se concentreaza cautarile. Armata americana si cea franceza ajuta autoritatile din Burkina Faso sa-l caute pe roman.

Romanul rapit in Burkina Faso, cautat de cele mai de temut trupe speciale din Africa

Romanul rapit in Burkina Faso, cautat cu dronele de americani si francezi

D.T.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Basescu roman rapit, #Basescu roman rapit Burkina Faso, #Basescu roman rapit Iohannis, #Basescu roman rapit Ponta , #Victor Ponta