Basescu, atac la RTV si Antena 3: Duc campanii de dezbinare a natiunii, de rupere a coeziunii

Sambata, 17 Mai 2014, ora 12:32
4853 citiri
Basescu, atac la RTV si Antena 3: Duc campanii de dezbinare a natiunii, de rupere a coeziunii

Presedintele Traian Basescu a precizat, sambata dimineata, ca trusturile media controlate de Sebastian Ghita si Dan Voiculescu amenintea coeziunea natiunii.

"O alta vulnerabilitate: campaniile mass-media. Grupul Intact (din care face parte Antena 3 - n.red.), grupul lui Ghita (Sebastian Ghita - n.red.), adica RTV, duc campanii de dezbinare a natiunii, de rupere a coeziunii. Ori o natiune care nu e coeziva nu poate rezista in fata unor amenintari. Uitati-va in Ucraina, ca datorita unor politici duse de trusturi media, minoritarii rusi se considera dusmani ai majoritarilor ucrainieni. Acest tip de vulnerabilitati nu apar din neant, ele sunt coordonate si, pana la urma, produc efecte.

Vreau sa stiti foarte bine un lucru: NATO functioneaza in momentul in care un stat e atacat, dar pentru astfel de miscari in care armata nu patrunde intr-un stat NATO nu exista articol care sa cheme la solidaritate, de aceea mi se par extrem de important sa intelegem ca e vorba de o batalie pentru slabirea coeziunii natiunii. Dan Voiculescu o duce de 10 ani, Sorin Ovidiu Vantu a dus-o si el, dar i-a preluat naravurile Sebastian Ghita", a declarat presedintele, la o dezbatere organizata de Fundatia Miscarea Populara la Alba-Iulia.

Traian Basescu sustine ca problema statului de drept nu inseamna doar chestiunile legate de institutii, ci si respectarea drepturilor omului, unul dintr ele fiind dreptul la imagine.

"Mass-media nu trebuie sa denigreze nejustificat institutiile. A avea grija ca aceste trusturi sa nu loveasca in coeziunea natiunii e esential", a sustinut Basescu.

Presedintia a reclamat la CNA Antena 3 pentru defaimarea lui Basescu: Nicio sanctiune pentru televiziune

Coruptia, o alta vulnerabilitate a Romaniei

In afara de campaniile mass-media care "dezbina natiunea", Traian Basescu a identificat si o alta vulnerabilitate a Romaniei: coruptia si lipsa statului de drept.

"Nu putem spune ca Romania e un stat de drept pentru ca partidele n-au renuntat la politizarea institutiilor, in special a celor guvernamentale. Acest lucru nu se poate petrece peste noapte, dar trebuie sa existe o vointa politica si sa fie numiti oameni valorosi in fruntea lor. Lipsa statului de drept si coruptia ne imping si in alte zone: riscuri pentru securitatea nationala", a precizat seful statului, dand exemplu situatia din Ucraina.

Basescu: Lipsa statului de drept si coruptia, riscuri la securitatea nationala. Uitati-va la Ucraina

"Ucraina sa stiti ca e un rezultat al coruptiei crancene care a existat si in timpul Iuliei Timosenko si in timpul lui Viktor Ianukovici. Ucraina a devenit atat de vulnerabila incat Crimeea i-a fost luata fara sa fie tras nici macar un glont, iar estul Ucrainei e in tensiune doar prin prezenta la frontiera a armatei ruse", a continuat seful statului.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Basescu atac RTV, #Basescu atac Antena 3, #Basescu trusturi media , #presedinte