Basescu, atac la Ponta: Nu ne permitem luxul relaxarii fiscale!

Duminica, 05 Iulie 2015, ora 20:31
6154 citiri
Basescu, atac la Ponta: Nu ne permitem luxul relaxarii fiscale!
Foto: Facebook/Traian Basescu

Situatia financiara a Romaniei nu poate sustine politica de relaxare fiscala promovata de guvernul condus de Victor Ponta, prin masuri precum reducerea TVA, a afirmat duminica fostul presedinte Traian Basescu.

"Vedem Guvernul care face iar risipa de bani, a trecut la politicile pro-ciclice din timpul lui Tariceanu, ceea ce, va asigur, ne va costa enorm in doi-trei ani, la fel cum ne-au costat aventurile lui Tariceanu. (...) Reducerea TVA-ului de la 1 ianuarie, eu nu spun ca nu trebuie redus, dar daca poti.

Eu va asigur ca finantele Romaniei nu-si permit luxul relaxarii fiscale pe care o genereaza Guvernul Ponta, din dorinta de a cumpara voturi cu bani din bugetul de stat", a spus Basescu in discursul tinut la sedinta reprezentantilor organizatiilor judetene ale PMP din regiunea Sud Muntenia, desfasurata in localitatea argeseana Budeasa.

Basescu: Nu exista risc mai mare decat sa aduci studenti musulmani in tara. E o decizie nesabuita

In opinia fostului sef al statului, masurile nu vor aduce rezultatele electorale scontate de guvernanti, dar vor afecta grav echilibrul economic.

Se intoarce roata? Va creste din nou TVA in cativa ani? Ce nu ne spune Guvernul Interviu

"I-as atentiona pe guvernanti, dar si pe presedinte, pentru ca domnia sa promulga legile fara sa cracneasca, i-as atentiona asupra faptului ca cine a facut asa ceva, si-l au pe Tariceanu ca aliat, a si pierdut alegerile. Pentru ca romanii nu sunt prosti, au inteles ca vor plati cu varf si indesat pentru bruma de bani care li s-a oferit in 2007 si 2008, premergator alegerilor. Si au platit bietii romani oalele sparte pentru un guvern care nu a administrat finantele tarii in interes national, ci in interes electoral.

Asa se va intampla si acum. (...) Se va intampla ca in 2007-2008, vor creste importurile masiv, vom avea un deficit de cont curent consistent si de acolo incepe dezastrul, odata cu deficitul bugetar, care si el se va accentua", a explicat Traian Basescu.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Basescu relaxare fiscala, #Basescu Cod Fiscal, #Basescu atac Ponta Cod Fiscal , #Victor Ponta