Basescu, atac la Iohannis si Ponta in cazul romanului rapit in Burkina Faso

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 11:13
4469 citiri
Basescu, atac la Iohannis si Ponta in cazul romanului rapit in Burkina Faso

Traian Basescu ii critica pe presedintele Klaus Iohannis si pe premierul Victor Ponta pentrul modul in care gestioneaza cazul romanului rapit in Burkina Faso.

Fostul sef al statului afirma ca orice stat democratic trateaza un astfel de eveniment ca pe o agresiune terorista la adresa sa si pune in miscare toate resursele institutiilor de securitate nationala.

Roman rapit in Burkina Faso: S-a aflat locul in care ar fi fost dus

"Un cetatean roman pe nume Iulian Ghergut a fost rapit de o grupare radicala in Burkina Faso. Orice stat democratic trateaza un astfel de eveniment ca pe o agresiune terorista la adresa sa si pune in miscare toate resursele institutiilor de securitate nationala pentru recuperarea cetateanului rapit.

Doar resursele diplomatice nu sunt suficiente", scrie pe Facebook Traian Basescu.

Romanul rapit in Burkina Faso, cautat cu dronele de americani si francezi

Potrivit fostului presedinte, de acest caz trebuie sa se ocupe atat seful statului, cat si premierul. Basescu ii critica pe cei doi, pentru ca se afla in vacanta in aceasta perioada.

"In capul mesei, unde se fac analizele de doua ori pe zi, trebuie sa se afle ori presedintele, ori primul ministru, adica cineva care sa-si asume activitatile in afara teritoriului national cu atat mai mult cu cat, in Africa de Vest, cu siguranta gasim resurse de cunoastere. Marele ghinion al lui Iulian Ghergut este ca ambii decidenti sunt in vacanta", mai scrie Traian Basescu.

Roman rapit in Burkina Faso: Marturiile rudelor si prietenilor care se roaga pentru el

Cinci barbati inarmati si purtand turbane au rapit sambata un "ofiter de securitate roman" care lucra la mina de mangan de la Tambao, o mica localitate din nordul Burkina Faso, situata la aproximativ zece kilometri de Niger si Mali.

Este vorba despre Ghergut Iulian, in varsta de 39 de ani.

Roman rapit in Burkina Faso: MAE anunta ca nu a fost ranit in schimbul de focuri

Un militar de rang inalt din Burkina Faso a declarat marti pentru postul Vocea Americii (VOA) ca rapitorii au traversat fluviul Niger si se afla in nordul Mali, o zona asupra carora se concentreaza cautarile.

Armata americana si cea franceza ajuta autoritatile din Burkina Faso sa-l caute pe roman, a anuntat miercuri ministrul Securitatii.

Romanul rapit in Burkina Faso, cautat de cele mai de temut trupe speciale din Africa

"Anchetele continua impreuna cu partenerii nostri strategici, francezi si americani, care dispun de mijloace de supraveghere in profunzime ce ne permit continuarea cautarilor in zona si dincolo de ea, dar si sa ne concentram asupra privilegierii unor piste", a declarat Auguste Denise Barry, citat de postul Vocea Americii (VOA).

Armata franceza si cea americana dispun de avioane fara pilot cu baza in Nigerul vecin, active in spatiul aerian al Sahelului, o zona arida vasta, afectata de conflicte armate in nordul Mali si in Libia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#roman rapit Burkina Faso, #Traian Basescu roman rapit , #Victor Ponta