Basescu are dubii ca SRI spune adevarul despre dezinfectanti. Cine a masluit dosarele?

Marti, 10 Mai 2016, ora 07:20
2837 citiri
Basescu are dubii ca SRI spune adevarul despre dezinfectanti. Cine a masluit dosarele?
Foto: Facebook/Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni, ca SRI avea obligatia sa sesizeze parchetele pe tema dezinfectantilor, mentionand ca are "serioase dubii" cu privire la informarea Presedintiei de catre Serviciu pe acest subiect.

"Nu exclud posibilitatea ca SRI sa fi facut informari catre institutii conduse de politicieni (am serioase dubii legate de informarea Presedintiei si inca imi scotocesc memoria ca sa-mi amintesc, si nu gasesc) cu privire la diluarea frauduloasa a dezinfectantilor furnizati spitalelor, fie ca a fost firma domnului Condrea, fie ca sunt alte firme.

Pentru ca este vorba despre vieti omenesti curmate prin fraudarea calitatii dezinfectantilor, in mod cert SRI avea obligatia sa sesizeze parchetele, fie ca este vorba despre PICCJ, DNA sau DIICOT. Vreau sa stiu daca aceste institutii au fost sesizate. Si daca da, cine a masluit dosarele?", a scris Basescu, pe Facebook.

In context, el a subliniat ca SRI a informat strict cu privire la sesizari facute unor structuri politice.

"Din pacate, prin purtatorul de cuvant, SRI informeaza strict despre sesizari facute unor structuri politice, nu si despre institutii de ancheta si aplicare a legii. Personal sper ca este doar o omisiune de comunicare.

Daca institutiile de forta ale statului nu vor fi cinstite cu romanii in acest caz, increderea in stat se va prabusi", a adaugat fostul presedinte.

El a mentionat ca va face in aceasta saptamana o conferinta de presa in care va spune "tot ce stie" despre sanatate si educatie.

Scandalul dezinfectantilor: SRI sustine ca a trimis 100 de informari in ultimii 5 ani

Serviciul Roman de Informatii a trimis, in ultimii cinci ani, circa 100 de informari despre disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate, inclusiv legate de fenomenul infectiilor nosocomiale intraspitalicesti, informeaza luni institutia.

Sursa citata mentioneaza ca informarile au continut si "aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare pentru dezinfectantii utilizati la nivelul unitatilor spitalicesti din tara".

"Dreptul la sanatate este un drept constitutional. Iar SRI actioneaza impreuna cu celelalte institutii partenere pentru a proteja acest drept, alaturi de toate celelalte drepturi constitutionale ale cetatenilor. SRI informeaza decidentii legali despre vulnerabilitatile sistemului public de sanatate. In documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infectiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare pentru dezinfectantii utilizati la nivelul unitatilor spitalicesti din tara", precizeaza SRI.

Iohannis reactioneaza dupa anuntul SRI privind scandalul dezinfectantilor

Basescu cere desecretizarea informarilor SRI despre dezinfectanti

Scandalul dezinfectantilor Ciolos: Nu am primit informari de la SRI

Si Ponta spune ca n-a primit informari SRI pe dezinfectanti: Poate nu s-au facut la premier, ci in alta parte

Fostul ministru Nicolaescu: Nu-mi aduc aminte sa fi primit vreo informare SRI pe dezinfectanti

SRI afirma ca printre beneficiarii legali ai informarilor pe aceasta problematica sunt presedintii de Consilii Judetene, prefectii, ministrii, prim-ministrul si presedintele Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Basescu SRI dezinfectanti spitale , #presedinte