Basescu: Aeronava prezidentiala nu mai exista din 2010

Luni, 04 Martie 2013, ora 20:17
4110 citiri
Basescu: Aeronava prezidentiala nu mai exista din 2010

Presedintele Traian Basescu a spus, luni, intrebat despre declaratiile ministrului Transporturilor Relu Fenechiu privind renuntarea la aeronava folosita de seful statului, ca el nu se opune niciunei actiuni, mentionand ca avionul respectiv nu este aeronava prezidentiala.

"Va asigur ca nu ma opun niciunei actiuni, pentru ca aceia nu e aeronava prezidentiala, aeronava prezidentiala nu mai exista din 2010, cand acea aeronava de 38 de ani nu a mai putut fi reparata din lipsa de fonduri. Ce folosesc eu de la Tarom este un avion pe care il inchiriem charter, daca vreti, nu este o aeronava la dispozitia presedintelui Romaniei", a precizat Basescu.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, miercuri seara, ca Tarom ar trebui sa renunte la aeronava prezidentiala Airbus A 310, deoarece produce companiei pierderi anuale de 7 milioane de euro. El a spus, potrivit Realitatea.net, ca aeronava prezidentiala face anual o gaura de 7 milioane de euro in bugetul Tarom si ca renuntarea la aceasta ar aduce economii importante companiei care are pierderi de 50 de milioane de euro anual.

Tarom va face o propunere Administratiei Prezidentiale privind aeronava folosita de presedinte, care are cele mai ridicate costuri de mentenanta, a spus joi ministrul Fenechiu, fara sa detalieze, el declarandu-se surprins ca aceste cheltuieli sunt suportate de la bugetul de stat.

"Eu nu vreau sa intru in amanuntele legate de cine inchiriaza aeronava", a spus Fenechiu joi, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari venite din partea presei privind acest subiect.

El a adaugat ca Tarom a solicitat un buget anual de 22,6 milioane de lei pentru costurile de aeronavigabilitate sau mentenanta la aronava Airbus 310 pe care o utilizeaza seful statului.

"Am fost surprins sa aflu ca aceste costuri sunt suportate de la bugetul de stat", a continuat Fenechiu.

Ponta il contrazice pe Fenechiu: Nu-i luam avionul lui Basescu

Intrebat daca aeronava ar trebui vanduta, ministrul Transporturilor a afirmat ca a avut o discutie cu membrii Consiliului de Administratie, ca exista o strategie privind aeronavele Airbus 310, dar a solicitat sa nu i se ceara alte amanunte pana nu este luata o decizie de catre Consiliul de Administratie.

"Este o aeronava proprietate a companiei Tarom, folosita - ziceti dumneavoastra - de Administratia Prezidentiala pe care platim 7 milioane de euro doar costuri de mentenanta, fara costuri de operare", a spus ministrul Transporturilor.

Ulterior, Fenechiu a afirmat ca si cealalta aeronava Airbus A 310, utilizata pentru zboruri comerciale, are costuri ridicate si din punctul sau de vedere nu se justifica pastrarea ei, dar decizia o va lua tot Consiliul de Administratie.

Intrebat daca a propus o solutie, Fenechiu nu a dorit sa o dezvaluie presei, adaugand ca aceasta va fi transmisa Administratiei Prezidentiale.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Basescu aeronava prezidentiala 2010, #Basescu aeronava prezidentiala , #presedinte
Comentarii