Basescu acuza PSD de demagogie: Toti care plang pe umarul lui Nastase l-au infierat cu manie proletara

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 23:35
4058 citiri
Basescu acuza PSD de demagogie: Toti care plang pe umarul lui Nastase l-au infierat cu manie proletara
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu i-a catalogat pe social-democrati drept "demagogi" in cazul condamnarii lui Adrian Nastase, afirmand ca atunci cand a fost vorba de sustinerea fostului presedinte PSD, acesta a primit doar doua voturi si a fost infierat "cu manie proletara".

"Ma uit la cata demagogie functioneaza la domnii de la PSD, ca si cum Victor Ponta nu ar fi fost la hotelul Confort in 'Noaptea cutitelor lungi' si nu ar fi devenit, a doua zi dupa ce au stabilit debarcarea lui Nastase, purtator de cuvant al lui Geoana.

Ca si cum tata socru' nu ar fi fost la acelasi hotel, mare sustinator al debarcarii lui Adrian Nastase si multi dintre ei i-au reprosat Zambaccianul lui Nastase si ca le strica imaginea si i-au cerut sa demisioneze din fruntea Camerei Deputatilor samd", a declarat Traian Basescu, joi seara, raspunzand unei intrebari de dupa conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Traian Basescu: Romania isi propune sa devina membru al Schengen in octombrie

Seful statului a spus despre social-democrati ca "sunt capabili sa minta fara rusine".

"Stiti, acolo a fost un vot, daca va aduceti aminte, si daca veti cauta toti liderii astia care acum plang pe umarul lui Adrian Nastase, veti constata ca toti l-au infierat cu manie proletara si ca pentru sustinerea lui au fost doar doua voturi.

Din gura l-au mai sustinut si altii, ca nu stiau cum iese votul, probabil inclusiv Victor Ponta. Dar cand s-a pus problema votului, in favoarea lui Nastase au fost doar doua voturi: unul al lui Bogdan Niculescu-Duvaz si al doilea a fost votul generalului Bejinariu.

Deci a avut doar doua voturi, chiar cu discursul de sustinere pe care i l-a dat Victor Ponta in acea 'Noapte a cutitelor lungi'. Va rog sa ma credeti ca iti vine asa sa nu te mai uiti la ei cand ii vezi cat sunt de demagogi", a mai spus Traian Basescu.

Intrebat daca ar semna gratierea lui Adrian Nastase, in cazul in care s-ar pune o astfel de problema, presedintele a evitat sa dea un raspuns: "Va doresc o seara buna la toti".

Adrian Nastase s-a intors la inchisoare - Cariera sa politica s-a incheiat

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte l-a condamnat in unanimitate pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe 6 ianuarie, in dosarul "Zambaccian", pentru luare de mita in forma continuata, si la trei ani de inchisoare pentru santaj. Instanta a decis pentru contopirea celor doua pedepse, iar Adrian Nastase o va executa pe cea mai grea. De asemenea, sotia sa, Dana Nastase, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Intr-un alt dosar, in 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de ICCJ, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD. Nastase a executat o treime din pedeapsa, fiind eliberat conditionat la data de 18 martie 2013.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Traian Basescu lideri PSD Nastase, #Basescu gratiere Nastase, #Basescu PSD demagogie Nastase, #Basescu voturi PSD Nastase , #presedinte