Basescu: Acciza la combustibil nu e necesara. In buget exista ascunsi suficienti bani

Marti, 11 Martie 2014, ora 20:33
1987 citiri
Basescu: Acciza la combustibil nu e necesara. In buget exista ascunsi suficienti bani

Presedintele Traian Basescu a reiterat, marti seara, ca se opune introducerii accizei la carburanti, precizand ca "nu este necesara" pentru ca la "la buget sunt ascunsi suficienti bani".

"Guvernul si noul ministru sustin introducerea unei taxe suplimentare la combustibil, benzina si motorina. O spun inca o data, aceasta taxa nu este necesara", a declarat seful statului, intr-o conferinta sustinuta la Palatul Cotroceni.

Potrivit presedintelui, aceasta "taxa suplimentara nu este necesara avand in vedere ca in bugetul de stat sunt ascunsi suficienti bani pentru a nu introduce taxa suplimentara".

Basescu acuza Guvernul si Parlamentul: Nu lasa justitia libera!

"Se poate ramane in deficitul bugetar convenit cu conditia sa se elimine excesele de alocare de la Ministerul Dezvoltarii, unde e o crestere exploziva, pentru alocarile la baronii locali de la plata dobanzilor, de la serviciul datoriei externe si corecta evaluare a celebrei taxe pe stalp", a mai spus Basescu.

In final, acesta a facut un apel la Guvern, dar si la Parlament, sa nu se introduca aceasta taxa suplimentara care "va scumpi preturile de consum".

Cu cat va creste pretul carburantilor dupa aplicarea accizei suplimentare - vom ajunge la media UE

Presedintele Traian Basescu a sustinut in repetate randuri ca masura de crestere a accizei la carburanti nu este una benefica pentru economia Romaniei.

Mai mult, la sfarsitul anului trecut, Traian Basescu i-a transmis lui Victor Ponta chiar ca nu va promulga bugetul pe 2014 daca acciza nu va fi eliminata.

Ponta, intrebat de unde va acoperi banii pierduti prin amanarea majorarii accizei: De la Presedintie

In cele din urma, la sfarsitul lunii decembrie, cei doi lideri politici au ajuns la un compromis: seful statului a aprobat bugetul pe 2014, iar premierul a anuntat ca acciza suplimentara la carburanti va fi amanata cu trei luni, urmand sa fie aplicata incepand cu luna aprilie.

Conform specialistilor, impunerea accizei va determina cresterea cu 0,4 lei a pretului benzinei si motorinei, dar si o scadere a consumului total de pana la 2%, in primele trei luni de la aplicarea masurii.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Basescu acciza carburanti, #presedinte premier acciza benzina, #acciza benzina motorina preturi , #presedinte