Basescu a pastrat doar trei din cele 90 de cadouri primite in 2009

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 11:56
5183 citiri
Basescu a pastrat doar trei din cele 90 de cadouri primite in 2009

Presedintele Traian Basescu a pastrat doar trei dintre cele 90 de obiecte primite in 2009 in urma unor actiuni de protocol: un serviciu de masa pentru servit bauturi din Azerbaidjan, un tablou "Sirene in port" si un tablou foto in care este reprezentat alaturi de omologul sau turkmen.

Seful statului a primit in cursul anului 2009, in urma actiunilor de protocol la care a participat in tara si peste hotare, 90 de obiecte, cu titlu gratuit, estimate, in total, la 4.920 euro.

Dintre acestea, presedintele a pastrat doar trei, restul ramanand in patrimoniul Administratiei Prezidentiale.

Astfel, Traian Basescu a decis sa pastreze un serviciu de masa traditional, pentru servit bauturi, pentru sase persoane, confectionat din metal alb, eloxat, decorat cu motive florale traditionale azere si contine opt piese, estimat la 150 euro, si doua tablouri: "Sirene in port", tablou in ulei cu semnatura pictorului si certificat de autenticitate, evaluat la 120 euro si un tablou foto reprezentand pe Gurbanguli Berdamuhamedov, presedintele Turkmenistanului si pe Traian Basescu, presedintele Romaniei calare pe cai, in valoare de 50 euro.

Si consilierul prezidential Iulian Fota a pastrat singurele bunuri primite cu titlu gratuit anul trecut, in urma unei vizite in Azerbaidjan: 1 stilou Waterman, 1 tablou reprezentand capitala Azerbaidjanului, Baku, fiecare in valoare de cate 50 de euro, 1 statueta de metal reprezentand un marinar american, evaluata la 30 de euro si o servieta neagra de piele care valoreaza 45 euro.

Conform Listei bunurilor primite cu titlu gratuit, cu prilejul unor actiuni de protocol, in anul 2009, postata marti pe site-ul Administratiei Prezidentiale, seful statului a mai primit in decursul anului trecut o serie de obiecte, printre care mai multe tablouri: un tablou "Traian Basescu", in carbune, un tablou "Revenirea in sat", pictura in ulei, semnat Georgeta Pamfil Manta, un tablou "Casbah D'Alger" mozaic din faianta, un tablou ce cuprinde un detaliu brodat dintr-o rochie traditionala din Serbia din prima jumatate a sec XX, restaurat si desenat de Marija Jovanovic, o pictura in ulei "Buddha", o icoana reprezentandu-l pe Iisus Hristos, pictata pe coaja de copac, un tablou reprezentand pe Patriarhul BOR, Preafericitul Parinte Daniel, un tablou reprezentand Cina cea de taina, realizat din sidef colorat, in relief, primit din Ierusalim, un tablou decorativ aniversar: "Nine O'Clock - 18 years", un tablou care contine patru gravuri, in culori sepia, reprezentand cladirea Academiei Tehnice Militare, Primaria Capitalei, Farul Genovez din Constanta si Palatul Cotroceni, un tablou / placheta intitulat "Toamna ludusana 2009", o icoana "Maica Domnului cu Pruncul Iisus", alte doua icoane reprezentand pe Sfanta Maria si pe Sfantul Gheorghe, un tablou ce reprezinta flori din flora spontana montana, alcatuit din flori de colt presate, unul cu flori de camp, o pictura in cutit, cu semnatura autorului, intitulata "Tabula Traiana", si un tablou numit "Legaturi" realizat in anul 2008 de pictorul Stefan Marian.

Basecu a mai primit cheile oraselor Praga, Targoviste, Calarasi si a municipiului Bailesti, diferite plachete: o placheta "Harta Lumii, cu Ierusalimul in centru", cu diametru de 19,5 centrimetri, o placheta "Republica Araba Egipt - Ansamblul de la Shoura", o placheta aniversara - 25 de ani de la infiintarea Consiliului de Cooperare al Golfului, 1981 - 2006, o placheta care reprezinta harta Afganistanului, pe care este aplicata sigla ISAF si o placuta cu textul "Presedintelui Romaniei - Detasamentul special Afganistan - Kabul 2005", "Sa traim bine", etc.

Presedintele Basescu a mai primit si un ceainic decorativ din portelan, cu motive nationale, traditionale rusesti, alb cu decoratiuni albastre, realizat de artistul plastic Azarova, un fanion cu insemnele Casei Regale Cioaba, pe caseta de prezentare fiind brodat cu fir auriu "Domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei", un chimir lat, din piele maro cu trei catarame din metal galben, doua traiste taranesti, opinci si palarii traditionale romanesti, un chimir lat din piele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Traian Basescu cadouri protocol , #presedinte