Basescu a inaintat in grad primele femei general din SRI

Vineri, 23 Martie 2012, ora 13:25 7385 citiri
Foto:Arhiva/Romania Libera

Presedintele Traian Basescu a inaintat in grad, vineri, prin decret, mai multi ofiteri SRI activi sau in retragere, printre care si Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI.

Printre cei ridicati in grad se afla si doua femei, primele din SRI devenite general.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat vineri, 23 martie a.c., urmatoarele decrete: Decret privind inaintarea in gradul de general-maior - cu doua stele a domnului general de brigada - cu o stea Coldea Florian din Serviciul Roman de Informatii; Decret privind inaintarea in gradul de general-maior - cu doua stele a domnului general de brigada - cu o stea Voinescu George-Viorel din Serviciul Roman de Informatii", informeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat remis Ziare.com.

In plus, Basescu a semnat "decretul privind acordarea gradului de general de brigada - cu o stea doamnei colonel Istode Elena din Serviciul Roman de Informatii; decretul privind acordarea gradului de general de brigada - cu o stea doamnei colonel Posastiuc Emilia-Cristina din Serviciul Roman de Informatii; decret privind acordarea gradului de general de brigada - cu o stea domnului colonel Goleanu Viorel din Serviciul Roman de Informatii; decret privind acordarea gradului de general de brigada - cu o stea, in retragere, domnului colonel in retragere Constantinescu Pavel din Serviciul Roman de Informatii", se arata in acelasi comunicat.

Anuntul vine in aceeasi zi in care presedintele Traian Basescu si premierul Mihai Razvan Ungureanu participa la ceremoniile dedicate implinirii a 22 de ani de existenta pentru Serviciul Roman de Informatii.

Ulterior, la sfarsitul conferintei de presa de la prezentarea bilantului SRI, Traian Basescu a spus si ca, la un moment dat, vor urma si femei la conducerea serviciului.

Subliniez bcuria mea ca am avansat primele 2 femei la rangul de general (...) Sa va pregatiti pentru nominalizarea unei femei, candva, in fruntea serviciului", a transmis Basescu, zambind.

L.L.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News