Basescu a contestat decretul prin care Dodon i-a retras cetatenia moldoveneasca

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 20:14 4651 citiri
Foto: Facebook / Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a contestat, joi, la Curtea Suprema de Justitie a Republicii Moldova, decretul prin care Igor Dodon i-a retras cetatenia moldoveneasca.

Conform site-ului instantei, data inregistrarii este 26.01.2017, partile in dosar sunt Traian Basescu si Igor Dodon, la rubrica "Recurentul/Revizuientul" este trecut Traian Basescu, iar obiectul cauzei este "contestarea decretului". Dosarul a fost deja repartizat.

Fostul presedinte a facut acest demers dupa ce, in 10 ianuarie, Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a stabilit ca sesizarea deputatului liberal-democrat Grigore Cobzac privind decizia presedintelui Igor Dodon de a-i retrage cetatenia lui Traian Basescu nu este de competenta acestei institutii, ci a Curtii Supreme de Justitie.

Curtea a indicat ca articolul 41 din Legea cetateniei Republicii Moldova prevede explicit procedura de contestare a decretelor presedintelui Republicii Moldova in problemele cetateniei: "Decretul presedintelui Republicii Moldova in problema cetateniei poate fi atacat in Curtea Suprema de Justitie in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare".

In 3 ianuarie, noul presedinte prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care i-a retras cetatenia moldoveneasca lui Traian Basescu.

Fostul presedinte al Romaniei a comentat spunand ca decizia lui Dodon este una politica si precizand ca urmeaza sa se consulte cu avocatii sai, pentru a decide ce va face in continuare.

In 3 noiembrie 2016, Traian Basescu, alaturi de sotia sa, Maria, a depus, juramantul (foto) ca cetatean moldovean, evenimentul avand loc la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti.

Fostul sef al statului roman a votat, in 13 noiembrie, la al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, el sustinand-o pe Maia Sandu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News