Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Basescu a batut palma cu transportatorii: Le da locuri eligibile pentru Parlament

Miercuri, 03 August 2016, ora 14:43
5399 citiri
Basescu a batut palma cu transportatorii: Le da locuri eligibile pentru Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Partidul Miscarea Populara (PMP) si Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) au semnat, miercuri, un protocol prin care transportatorii primesc doua locuri eligibile pe listele partidului pentru alegerile parlamentare.

"Astazi am semnat un protocol de colaborare in ceea ce priveste activitatile profesionale, dar si activitatile politice intre Partidul Miscarea Populara si Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania. (...) Ne asumam sa asiguram doua locuri eligibile pentru COTAR pe listele noastre la alegerile legislative din aceasta toamna", a declarat Traian Basescu intr-o conferinta de presa.

Basescu a spus ca este vorba de doua protocoale, unul de colaborare pe probleme ale transportatorilor care tin de infrastructura, RCA, legislatie si unul legat de implicarea politica a COTAR in PMP - vor avea reprezentanti in toate structurile partidului.

Astfel, presedintele Vasile Stefanescu devine membru in Consiliul Executiv National al PMP, urmand ca saptamana viitoare sa fie desemnati reprezentantii Confederatiei in consiliile judetene.

"Noi speram ca aceasta colaborare care am pornit-o astazi cu domnul presedinte Traian Basescu, cu PMP sa fie una de lunga durata si benefica pentru ambele parti. In primul rand noi, transportatorii, am stat deoparte si vedem ca in momentul de fata in transport poate sa vina oricine de afara sa faca ce vrea", a afirmat Stefanescu.

Presedintele COTAR a adaugat ca transportatorii sunt afectati, printre altele, de RCA si ca va avea o intalnire la Guvern miercuri, alaturi de alte patronate, iar in cazul in care nu se rezolva problema vor declansa proteste in septembrie.

Transportatorii, infuriati de costul RCA: Ameninta cu proteste si vor o discutie cu Ciolos

"Domnul presedinte Traian Basescu, daca domnia sa a vrut sa fie varful nostru de lance impotriva acestor lucruri si sa ne ajute, noi suntem alaturi de domnia sa pana la capat, cum si dansul va fi alaturi de toate legile din transport, de infrastructura, tot ceea ce ne leaga pe noi si avem cerinte ca patronat", a conchis Stefanescu.

Potrivit prezentarii de pe site, COTAR este "o organizatie patronala reprezentativa la nivel national a transportatorilor rutieri de persoane, scolilor de conducatori auto, a transportatorilor in regim de taxi si inchiriere, precum si a service-urilor auto din Romania, avand o structura federativa, cu personalitate juridica, independenta, nonprofit, nonguvernamentala si apolitica".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#PMP acord transportatori locuri Parlament, #acord Basescu transportatori alegeri , #PMP