Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Barbat retinut pentru santaj, la Constanta - Victima este Mircea Basescu (Video)

Vineri, 30 Mai 2014, ora 11:25
4276 citiri
Barbat retinut pentru santaj, la Constanta - Victima este Mircea Basescu (Video)

Un barbat a fost retinut de procurorii DNA Constanta si urmeaza sa fie propus pentru arestare preventiva, dupa ce a santajat un denuntator cu divulgarea unor informatii compromitatoare. Persoana santajata este Mircea Basescu, fratele presedintelui.

In comunicatul remis presei de DNA numele lui Mircea Basescu nu este mentionat, se precizeaza doar ca Marius Constantin a fost retinut pentru 24 de ore pentru "savarsirea infractiunii de santaj, in stare de recidiva".

"In cauza mai sunt cercetate doua persoane, respectiv Anghel Izaura si un minor in varsta de 17 ani, fata de care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj", se precizeaza in comunicatul de presa al DNA.

Procurorii spun ca in zilele de 26 mai si 29 mai Marius Constantin "a exercitat constrangeri asupra unei persoane, denuntator in cauza, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie. Amenintarile au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vatamata sa dea suma de 280.000 euro".

Joi, 29 mai, Marius Constantin si cele doua persoane au primit "10.000 de euro de la persoana vatamata", prilej cu care a fost constatat flagrantul.

Avocatul lui Mircea Basescu a declarat la Antena3 ca acesta nu doar l-a santajat pe clientul sau, dar l-a si amenintat de mai multe ori cu violente.

Tribunalul Constanta va judeca cererea de arestare preventiva a lui Marius Constantin. Ceilalti doi inculpati se afla in prezent sub control judiciar.

Conform Adevarul, barbatul care l-a santajat pe Mircea Basescu este ginerele lui Bercea Mondialu, iar Anghel Izaura este fiica acestuia.

Mircea Basescu a confirmat pentru Agerpres existenta unei anchete in derulare a DNA in legatura cu un santaj al familiei lui Bercea Mondialu la adresa sa, dar a precizat ca nu doreste sa perturbe ancheta prin declaratii de presa.

C.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mircea Basescu santajat, #barbat retinut flagrant Mircea Basescu , #Mircea Basescu